Kineska kopija Folksvagena koja je zaludela svet

Električni automobil DiDi D1 je neverovatno sličan Folksvagenu i ima sjajne performanse

DiDi D1
DiDi D1, Foto: Printscreen

Kinesko ogromno tržište zahteva nešto drugačiji pristup, zbog čega su dve velike korporacije DiDi Chuxing i BYD odlučile da udruže snage i naprave električno vozilo, posebno dizajnirano za potrebe njihovih stanovnika.

Rezultirajući električni automobil zove se DiDi D1 i ima jedan problem – opaža se kao jednojajčani blizanac Folksvagenova ID.3.

DiDi D1
DiDi D1, Foto: Printscreen

Ključne karakteristike ovog potpuno električnog vozila su izuzetno udobno vozačko sedište za dugotrajnu vožnju, podesiva klizna vrata za lak pristup i sistem autonomne vožnje drugog nivoa koji uključuje upozorenja na napuštanje trake i upozorenje na opasnost od udara na pešaka. Automobil takođe nadgleda vozača kako bi osigurao da on ili ona ostanu usredsređeni i drže obe ruke za volanom.

DiDi D1
DiDi D1, Foto: Printscreen

Motor je sa 136 KS, a spominje se doseg od 418 km.

Podsetimo da je BYD jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila a DiDi Chuxing je kompanija koja je uzela Uberov deo s kineskog tržišta i najveća je svetska kompanija za usluge prevoza sa 60 miliona vožnji dnevno. Ovo vozilo koristiće se upravo u uslugama sličnim Uberovima, odnosno u modernoj verziji taksi prevoza.

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera Detlic
  26/11/2020 - 12:29
  Kinezi ce vladati svetom.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi