Automobili
Alo!/ Masanori Jošida
Automobili

Alo!/ Masanori Jošida

Automobili, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

U tu manjinu spada i bračni par iz Vankuvera. Datong Yang i Guifang Huo su još 2017. godine kupili novu S klasu, model S 550, i platili ga 160.000 dolara. Prvi problemi počinju i pre prvog rođendana najprestižnijeg Mercedesa.

Kako javlja the Vancouver Sun, nakon nekih 6.500 pređenih kilometara počelo je da se dešava da se u vožnji zaglavi upravljač. Neugodna pojava ih je veoma uplašila pa su auto vratili u servis. U Mercedesovom servisu u Ričmondu proveravaju upravljački sistem i konstantuju da je sve u redu.

Međutim, budući da je u SAD-u S klasa opozvana zbog problema sa servo-upravljačem, i to primerci proizvedeni između 2015. i 2019, ostala je sumnja u kvar. Naime, utvrđeno je da tranzistor u upravljačkom sklopu može da se pregreje što za posledicu ima isključivanje serva.

U zastupništvu u Ričmondu su paru navodno rekli da nastave da voze auto ili da ga prodaju. Oni su izabrali treću opciju i auto su trajno parkirali u aprilu 2018. godine. Yang je rekao da se boji da ga voze, ali i da ne žele da prodaju auto i prenesu problem na drugoga.

Javili su se i u nemačku bazu Mercedesa koja se izjasnila i rekla da auto mora da bude popravljen u sklopu opoziva.

Početkom 2019. par je tužio zastupnika Mercedesa u Kanadi i to zbog nespecifičnog kvara i gubitka zadovoljstva u vožnji. Mercedes-Benz Canada navodno stalno odlaže sudski postupak, kaže Yung, i naglašava da se ovom tužbom bori za bezbednost svoje porodice, ali i ostalih vlasnika.

Naša preporuka