Zapušenje cevi
Shutterstock
Zapušenje cevi

Shutterstock

Zapušenje cevi, Foto: Shutterstock

Kuhinjski kvasac

Neverovatno, ali provereno - kesica suvog kvasca očas posla će otpušiti cevi u sudoperi ili lavabou. Sipajte sadržaj kesice, sačekajte pet minuta, a potom sipajte so i ulijte čašu vrele vode. Potrebno je da ostavite još 45 minuta i onda sipate još jednu čašu vrele vode.

Pivski kvasac

shutterstock

Pivski kvasac , Foto: shutterstock

Stari ofinger

Uzmite žičani ofinger i napravite od njega štap sa kukicom. Ubacite u odvod i započnite sa pecanjem svega onoga što je zapušilo cev. Ako čak i ne upecate ništa, verovtno ćete ipak otpušiti odvod jer ste

Limun i so

Pospite so u odvod, ostavite pola sata da deluje i potrudite se da ne koristite sudoperu. Posle toga sipajte sok od jednog limuna i ostavite da deluje još desetak minuta. Korom isceđenog limuna možete istrljati i sam otvor odvoda kako bi se sprečilo širenje neprijatnog mirisa iz sudopere. Isperite vrućom vodom i gledajte kako će sudopera zasijati.

Tablete "aspirina"

Svi sastojci koje sadrži aspirin idealni su za otpušavanje začepljenih cevi. Zatvorite odvod, a sudoperu ili lavabo do pola napunite vodom. Potrebno je da pet tableta ovog leka ubacite u vodu i sačekate da se otope. Posle toga otčepite odvod i pustite da voda oteče. Cevi će se ubrzo očistiti.

Gazirani sok

Slatki gazirani sok kola, jedan od omiljenih napitaka, često se koristi i kao sredstvo za čišćenje kuće. Osim šećera, jedan od sastojaka tog pića je i soda bikarbona. Reč je o alkalnoj supstanci koja savršeno pomaže u čišćenju prostora u kojem živimo, ali i tela i upotrebnih predmeta. Za otpušavanje odvoda potrebno je samo da sipate dve litre u odvod, ostavite malo da odstoji te isperite toplom vodom.

Tagovi