Biblija
Profimedia
Biblija

Profimedia

Foto: Profimedia

Lažne religije i ateizam zavladali su svetom, a i sama vera poprimila je forme fantizma koja više liče na sektaške grupacije i rituale. 

Nažalost, posotoji velika grupa "vernika" koja je na visok nivo podigla paganizam i ritulane obrede za spas duše, ali malo ko se vodi onom pravom verom koja prpagira ljubav i čast. Takođe, sramotno je da veći procenat tih istih vernika koji prkose, sada i pandemiji, svoju ljubav prema Bogu teatralno manifestuju, a da slovo Biblije nisu pročitali, pa čak se ne vode ni načelima 10 božjih zapovesti, a sopstvenu toleranciju imaju i za 7 smrtnih grehova, sopstvenim opravdanjima vođeni.

Biblija Crkva Religija

Profimedia

Foto: Profimedia

Pa, za one koji se istom kašičicom služe tokom pričešća, dokazujući tako svoju odanost Svevišnjem, napominjemo da Biblija takav obred nigde ne propagira.

"Pazite da vas neko ne prevari". (Matej 24:4)

Još od potopa, koji je Bog sporoveo nad ljudima koji su ga razočarali kada je spasao Noea i njegovu porodicu, obećao je da više nikada kao kaznu neće upotrebiti taj metod, ali u Bibliji je još od davnih vremena ostalo jedno proročanstvo koje se sada ispunjava. Žig zveri više niko ne može osporiti jer i bez čipova pod kožom, čipovani smo biometrijski ličnim dokumentima, mobilnim telefonima.

"Kao što je bilo u Nojevo vreme, tako će biti i o dolasku Sina čovečijega. Baš kao što su u ono vreme, pre potopa, ljudi jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noje ušao u kovčeg, a oni nisu ništa slutili dok nije došao potop i sve ih odnio – tako će biti i o dolasku Sina čovečijega". (Matej 24:37-39)

Bog molitva krst vernik pomoć božija ruka

Profimedia

 Foto: Profimedia

Trenutno nas je zadeisla pandemija korona virusa koja je čitavo čovečanstvo obavila velom straha i strepnje.

"Isto tako, biće kao i u Lotovim danima: jeli su, pili, kupovali, prodavali, sadili i gradili. Ali onog dana kad je Lot izašao iz Sodoma, s neba su zapljuštali vatra i sumpor i sve ih uništili. Isto će tako biti i onog dana kad se pojavi Sin čovečiji". (Luka 17:28-30)

Tržišta, pohlepa za novcem, gradnja objekata koja uništava ekologiju, ratovi zarad profita, okretanje materijalnom gde duhovno devalvira, moralo je najutiti Stvoritelja.

rat

Shutterstock

Foto: Shutterstock

"Gospod ne kasni s ispunjenjem svog obećanja, kao što neki misle da kasni, već je strpljiv s nama jer ne želi da iko propadne, već da svi dođu do pokajanja. A Gospodnji dan će doći kao lopov noću, u koji će nebesa proći uz veliku buku, i elementi će se, užareni, raspasti, a Zemlja i dela na njoj biće spaljeni". (2. Petrova 3:9, 10)

Biblija je predvidela da će doći vreme vladavine Lucifera, nije li to očigledno ako se osvrnemo na uspešno sproveden Novi svetski poredak koji pod lažnom propagandom mira upravo suprotno onome što jasno vidimo kao epilog?

"Jer i sami dobro znate da Gospodnji dan dolazi baš kao lopov u noći. Kad budu govorili: "Mir i sigurnost!", tada će ih iznenada zadesiti uništenje kao porođajni bolovi trudnu ženu, i neće umaći". (1. Solunjanima 5:2, 3)

rat

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dok elita štiti zasebne interese prinudnog autoriteta, političke i ideološke programe za gradnju sistema, biblijsak proročanstva se obistinjuju, a nda postoji samo za one koji na vreme budu tražili oprost i pokajanje.

"Ali vi, braćo, niste u tami, pa da vas taj dan zatekne kao što bi zatekao lopove, jer vi ste svi sinovi svjetlosti i sinovi dana. Mi ne pripadamo ni noći ni tami". (1. Solunjanima 4:4, 5)

 

 

 

 

Komentari (7)

Marija

02.04.2020 14:37

JOS UVEK NIJE KASNO DA SE OKRENEMO GOSPODU BOGU I DA SE PONASAMO PO NJEGOVIM PREPORUKAMA,TE PREPORUKE CEMO MNOGO LAKSE PODNETI NEGO NEKE DRUGE,

Goga

02.04.2020 17:41

@Marija - Aleluja

Rade

02.04.2020 21:51

Koliko ima mudrosera pametnih i za sva sranja spremnih. Pustite pravoslavne vernike pri miru a vi pogledajte sebe. Pravoslavna crkva ima svestenstvo i ono ce savetovati vernicima sta i kako da rade u ovim teskim vremenima. Vise paznje i postovanja se pokazuje prema kucicima ili nekim slicnim stvarima a po vernicima se moze pljuvati kako ko pozeli. Dosta.

Jovan 17,3

03.04.2020 06:55

Bog je stvorio čoveka nismo nastali od žaba i riba. Bog se javio ljudima preko biblije, to je inače knjiga koja se čita u SVIM Hrišćanskim crkvama, problem je samo što narod više veruje šta kažu propovednici i popovi nego što zaista piše u njoj. Trebalo bi malo da se prelista da se vidi šta tamo piše sad imamo vremena na pretek.

Srdjan

03.04.2020 08:28

Жао ми је што морам узалудно да губим време читајући ово јер нема везе са везом. Аутор се аргументима брани из цитата Новог Завета, пример "пазите да вас ко не превари" у вези причешћа. А шта ћемо ауторе са делом где Господ каже "Коме Црква није мати томе ја нисам отац" или о дефиницији друге заповести која каже да се не даје важност једном малом протеину ћелији јер шта је веће Створитељ или Корона. Дакле ако се за 2000 г. у току причешћа нико никада из кашичице није заразио...

Katarina

03.04.2020 11:21

Najzad nesto pametno u novinama. Iznenadjena sam pozitivno.

Saša

03.04.2020 11:58

Šta drugo očekivati od nevernika. Sad su oni postali pametniji od same Crkve.