Kleopatra, maska
Shutterstock, ilustracija
Kleopatra, maska

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock

Ona nije bila lepotica, ali uspela je da zavede moćne vladare poput Cezara i Marka Antonija. Poznato je da je vladala tajnama ezoterije i da je pomoću vradžbina postizala sve što je htela, a neke od njenih ljubavnih čini i danas koriste mnoge žene.

Kleopatra, maska

Drevna egipatska civilizacija nastala je u dolini reke Nil pre više od 5.000 godina i bila jedna od najnaprednijih u to doba. Bila je to zemlja robova i magije. U mnogim drevnim spisima postoje dokazi da su se Semiti, Grci, Rimljani i drugi narodi starog sveta plašili moćne egipatkse magije koja je, kako se verovalo, čak i oživljavala mrtve. Čuvena zavodnica Klepoatra nipošto se nije mogla nazvati lepom, ali uspela je da zavede najveće vojskovođe tog vremena – Cezara i Marka Antonija, a svoje ciljeve ostvarivala je zahvaljujući magiji.

Kleopatra, maska

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock

Formule za sreću i uspeh

Mnogi od Kleopatrinih rituala zapisani su u čuvenoj "Knjizi mrtvih", ali pronađeno je i na stotine papirusa sa originalnim receptima egipatske magije – za snagu, bogatstvo, ostvarenje snova, lečenje… Ovi spisi sadrže i uputstva o tome kako se posavetovati sa božanstvom, ali i kako pomoću magije ukrotiti čoveka preke naravi.

Tu su i saveti za pravljenje magičnog prstena koji donosi uspeh u svakom poduhvatu, detaljno su opisani postupci za izazivanje svađe između supružnika, ali i magiče formule za zavođenje. Neke od njih sigurno je praktikovala tadašnja vladarka Kleopatra.

Kako je Cezara bacila na kolena

Kada je Cezar stigao u Aleksandriju, zahtevao je da vidi vladare Egipta, Ptolomeja i Kleopatru. Pre zvanične ceremonije upoznavanja, ona je podmitila vojnike da je umotanu u tepih prokrijumčare u Cezarove odaje. Prizor Kleopatre koja izlazi iz tepiha, ostavio je bez daha moćnog rimskog imperatora.

Inače, postoje zapisi u kojima se Kleopatra opisuje kao ružnjikava žena, sa velikim nosom, pa se pretpostavlja da je Cezara osvojila magijom. Postavši njegova ljubavnica, osigurala je sebi povratak na presto Egipta i uklonila sve prepreke koje su joj stajale na putu. Cezar je na Kleopatrin zahtev napao njenog brata Ptolomeja, savladao njegovu vojsku u bici kod Nila i postavio svoju ljubavnicu za kraljicu celog Egipta.

EGIPAT

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Očarani Marko Antonije

Nakon Cezareve smrti, u želji da učvrsti poziciju Rima u ovom području, rimski vladar Marko Antonije zove Kleopatru na razgovor. Ona ne propušta priliku da učvrsti svoj položaj i to na način koji joj je najbolje polazio za rukom – zavođenjem. Poslala je izaslanike koji su najavili njen dolazak, ali odugovlačila je s putovanjem kako bi Antonije postao nestrpljiv, što se pokazalo kao pun pogodak. Saznajte OVDE kako da uklonite urok.

Ne samo da nije odoleo njenim čarima već se s Kleopatrom vratio u Egipat, zaboravivši na svoju suprugu Fulviju u Rimu. Navodno, vladarka Egipta poptpuno ga je omađijala, a mnogi ljubavni recepti koje je koristila sačuvani su na drevnim papirusima.

Magija požude

Za ovaj ritual potrebni su:

* crvena sveća
* sedam vlasi kose
* komad gaze (7,5 x 7,5 cm)
* parče papira (7,5 x 7,5 cm)
* šafran (prah)
* činija s vodom (četiri kašike)
* čačkalica
* crveni vosak (za pečat)

Zapaliti sveću pa posuti šafranov prah po vodi sve dok površina ne postane žuta. Umočiti čačkalicu, pa na parčetu papira njome ispisivati svoje i ime ljubanvika. Staviti vlasi na papir i presaviti ga dva puta tako da se dobije kvadrat veličine 3,75 cm, umotati ga u gazu i zapečatiti voskom.

Kleopatra

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dok se to radi, zamišlja se strastveni zagrljaj sa osobom koja je predmet žudnje. Potrebno je da onaj koji izvodi ritual bude preplavljen snažnom strašću koja će se ”utisnuti” u amajilju i raditi za njega. Po završetku posla, neophodno je zahvaliti se boginji Izidi, a talisman držati u spavaćoj sobi ili ga nositi stalno sa sobom. Važno je da se sa njim bude u blizini voljene osobe i nakon što ona pokaže interesovanje zahvaliti se talismanu i baciti ga u reku.

Izidina čarolija

Izida je boginja magije, mora, plodnosti, zaštitnica dece i žena. Može da pomogne da se privuče ljubav u život ili da se ojačaju osećanja u postojećoj vezi. Ovi rituali izvode se tokom mesečevog rasta (najbolje kada je uštap), a ne bi trebalo da se rade kada opada.

Napraviti kupku, staviti nekoliko kapi eteričnog ulja i zapaliti belu sveću. Dok se opuštate, zamišljajte kako vam je ljubanvi život savršen. Ako ste u potrazi za srodnom dušom, zamislite da ste je pronašli i da sa njom razmenjujete nežnosti. Ukoliko ste u vezi, zamišljajte strastvene trenutke sa partnerom.

Kada izađete iz kade, napunite vodom srebrnu činijicu (može i posuda od inoksa), odnesite je do prozora tako da se na njenoj površini reflekute mesec, pa izgovorite magičnu rečenicu: ”Moćna Izido, donesi mi ljubav”. Ako ste u vezi recite: ”Moćna Izido, rasplamsaj mi ljubav.”

Čarobni tamjan

Tamjan posvećen Izidi, egipatskoj boginji magije i plodnosti, pravi se od nekoliko sastojaka, i to u sledećim razmerima: tri dela mira, dva dela sandalovine, jedan deo tamjana, jedan deo latice ruža i nekoliko kapi ulja od lotosa. Izmešati ulje i smolu, a zatim dodati druge sastojke i mešati dok se ne dobije gusta masa od koje se prave loptice. Ovaj tamjan se pali kada god želite da se obratite Izidi za pomoć. Saznajte OVDE kako da napravite čini za neuzvraćenu ljubav.