Svadba, Venčanje, Mladenci
Shutterstock
Svadba, Venčanje, Mladenci

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sve što treba da uradite jeste da se pridržavate onoga što je zapisano u "starim knjigama" ili se pak prenosilo s kolena na koleno.

Ko će vam biti muž?

Ispod jastuka 31. decembra treba staviti četiri karte s likovima kraljeva. Kad ustanete ujutru odmah treba da izvučete jednu kartu i ona će vam otkriti ko će vam biti budući suprug.

Ako ste, na primer, izvukle "kralja pik", suđenik će vam biti stariji. Ako izvučete "kralja tref", suđenik je neko ko ima brak iza sebe. Ako je izvučena karta "kralj herc" muž će ti biti mlad, a ako je "kralj karo" suđenik će biti neko iz kruga prijatelja ili poznanika

Svadba, Venčanje, Mladenci

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zamislite i želju

Takođe, postoji priča da 31. decembra pod jastuk stavite 12 listića papira, sa 12 ispisanih želja. Narednog jutra izvadite tri papirića sa željama, a one koje ste izvukli će vam se u toku godine ostvariti.

Takođe, ako želite da vam godina bude uspešna, sedam minuta pre ponoći zapalite sedam sveća različitih boja. Svaku namenite za neku želju, tipa – ljubav, posao, zdravlje. Nakon što ih namenite, zapalite ih. Dok gore naglas treba da izgovorite: "Ovaj plamen sveće svetli za moju ljubav (zdravlje, posao)".

sveća sveće romantika

Shutterstock

Foto: Shutterstock