Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert
Shutterstock, ilustracija
Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Pročitajte kako horoskopski znak određuje naše psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti.

Ovan

Osobe rođene u ovom znaku već na prvi pogled, odnosno prilikom prvog susreta, znaju da se nametnu i ostavljaju utisak na okolinu. Njihov fizički izgled, ponašanje i stil izražavanja su glavni aduti koje Ovan često koristi prilikom susreta sa različitim osobama.

Ovan teži čulnom zadovoljstvu, strastvenim vezama i potrebi za dominacijom, bilo da je reč o ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj osobi prema kojoj osećaju emotivnu naklonost. Njihove strasti se razbuktavaju vrlo burno, lako i ubrzano, tako da je veoma važan onaj početni impuls, prvi utisak ili samo "fluid" i elektricitet koji pršti u vazduhu. Naravno, zbog toga oni najčešće deluju veoma nestrpljivo i ubrzano, ili čak i nasrtljivo u društvu osobe koja im se dopada.

Bik

Bikovi se izdvajaju ili prepoznaju po svojoj zavodljivoj i po malo ćudljivoj prirodi. Dakle, oni se ističu po svom ponašanju ili temperamentu, a naročito po svom fizičkom izgledu.

U osnovi osobe u znaku Bika poseduju senzualnu prirodu, koja ima velike prohteve u svemu onome što pothranjuje njihova čula ili emocije. Međutim, istovremeno treba naglasiti da su Bikovi po svojoj prirodi veoma podložni i materijalnom carstvu. Naime, da bi jedan tipičan Bik došao do svog emotivnog zadovoljstva ili do vrhunca, potrebno je prethodno da oseti materijalnu sigurnost u prijatnom, lepom i udobnom okruženju. 

Važne osobine koje oslikavaju njihov psihološki profil su: naglašena emotivnost, ali i ljubomora, kao i posesivnost koju uvek izražavaju – kada im neko ili nešto "pripada". Ukoliko je reč o tipičnom predstavniku ovog znaka, savršeno vam mora biti jasno da kod Bikova nema tolerancije na temu koketiranja ili emotivne i seksualne slobode. Znači, nemojte se igrati vatrom i nemojte činiti nešto što će vam biti zabranjeno čak i u mislima!

Blizanci

Prvi susret sa osobom rođenom u znaku Blizanca ukazuje da je reč o vrlo neobičnim, interesantnim, veoma duhovitim i šarmantnim osobama. Dakle, epiteti koji idu uz njihovu pojavu, stas ili glas su: Blizanci poseduju zabavljački karakter, izražajnu elokvenciju, kao i to da su veoma vešti prilikom upotrebe različitih intelektualnih, mentalnih ili govornih strategija.

Dubina njihovog bića ispunjena je željom za promenom i istraživanjem, a radoznalost je njihov glavni pokretač. Naravno, "radoznalost" treba tumačiti kao njihovu želju za neprekidnim otkrivanjem novog iskustva ili za saznanjem i upoznavanjem sveta oko sebe. Uostalom, ne treba zaboraviti da njihovim sazvežđem upravlja Merkur, te da bi ste privukli njihovu pažnju i podstakli njihove emocije potreban je određeni stimulans u vidu vizuelnog podsticaja, a najbolji efekat se postiže uvek kada zaintrigirate njihovu intelektualnu pažnju.

Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Rak

Osobe rođene u sazvežđu Raka treba prihvatiti kao romantične dušice i hipersenzitivce, jer oni poseduju nežnu i senzitivnu prirodu, a naročito izoštrenu intuiciju. Naime, osobine koje na najbolji način opisuju njihov psihološki profil su: naglašena emotivnost, preosetljivost, nesigurnost, plašljivost, emotivna povodljivost, romantičnost i senzitivnost. Sazvežđem ovog znaka upravlja Mesec i zbog toga se kaze da su Rakovi – Mesečeva deca.

Oni su veoma senzitivni, zavodljivi, povodljivi i zaljubljivi, ali vas prolazak kroz "prvu kapiju" ne znači ništa, jer vas nece pustiti ni korak dalje ako u vama ne postoje iskrena osećanja. Zatim, nemojte zaboraviti da Rak naprosto uživa u tome da bude pažen i mažen, ali on ima i prevelika očekivanja i u tom smislu, zahteva "poseban tretman". Odnosno, morate pružiti maksimum u bilo kom smislu, a za uzvrat Rak vam nudi svoju privrženost i vernost.

Lav

Osoba rođena u znaku Lava je veoma temperamenta, ali istovremeno i veoma dostojanstvena u svom ponašanju. Tipična karakteristika i osobenost ovog znaka je da Lavovi mnogo drže do svog izražavanja, odnosno do stila! Znači, veoma je važan utisak koji oni ostavljaju na svoju okolinu i u tom smislu, Lavovi će učiniti sve što je potrebno da osvoje vase simpatije, pohvalu ili divljenje.

Lavovi imaju potrebu da fasciniraju svoju okolinu i svog ljubavnog partnera. Lav pokrece inicijativu i sve konce drzi iskljucivo u svojim rukama. Ukoliko između vas postoji ljubavna veza, onda morate biti spremni na to da Lav uvek ima dominantnu ulogu i da u tom smislu, nista ne mozete promeniti. Lavovi imaju dosta hrabrosti i zbog toga na direktan način izražavaju svoje interesovanje, dopadanje, afinitete i simpatije, kao i svoja osećanja. Uglavnom ne postoji dilema prema kome Lavovi osećaju simpatiju ili antipatiju – oni to jasno pokazuju. Veoma su strasni, posesivni i ljubomorno čuvaju sve što podpada pod njihovo vlasništvo.

Devica

Osobe koje su rođene u ovom znaku ne treba tražiti u prvim redovima, jer Devica nije tip osobe koja skreće pažnju na sebe svojim ekscentričnim ponašanjem, ekstravagantnim izgledom i scenskim efektima. Tipična Devica se ponaša veoma odmereno, promišljeno, rezervisano i diskretno. Zatim, u očima svoje okoline Devica ume ponekad da deluje preterano strogo ili "uniformisano", ali u svakoj priči se ponavlja klasično pravilo: "sto ljudi, sto ćudi", tako da na nekim listama ili u očima nekih ljudi, Devica zaslužuje i najveće komplimente.

Nema razloga da njihov partner očekuje preterane izlive emocija, jer Devica dobro vlada svojim osećanjima i ne dozvoljava da se njen intimni ili privatni život pretače u nekakvu javnu priču. Odnosno, poenta je u tome da Devica postavlja visoke zidove iza kojih dobro skriva svoj ljubavni ili porodični život. Sa njima treba imati prilično strpljenja, jer sve ono što Devica "poklanja" prethodno dobro i precizno odmerava, tako da se vasa ljubavna veza zasniva na principu zasluge. Njihov partner prethodno mora zaslužiti sve ono što će dobijati u malim i strogo kontrolisanim dozama. Devica je neumorna i uvek spremna na različite mentalne testove, provere i analize.

muž, žena, brak, veza

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Vaga

Osobe koje su rođene u sazvežđu Vage poseduju veoma istančani ukus, rafinirani stil i smisao za estetskim izražavanjem. Veliku pažnju poklanjaju svom spoljašnjem izgledu i kulturi ponašanja, odnosno one pažljivo brinu o svom kompletnom nastupu, kao i o kvalitetu veze sa bližom okolinom. Naime, jedna Vaga ne samo da vodi računa o svom spoljašnjem izgledu već ona veruje da spoljašnja elegancija i šarm reflektuju unutrašnju lepotu! U tom smislu, Vaga uvek teži ka perfekciji ili ka potpunoj harmoniji koja dovodi u ravnotežu unutrašnje zadovoljstvo i spoljašnju lepotu.

Prvo pitanje na koje treba da odgovorite prilikom susreta sa Vagom glasi: Da li zaista pripadate krugu odabranih i da li delujete dovoljno atraktivno, privlačno i šarmantno po "visoko utvrđenim standardima?" Zatim, nemojte da zaboravite da lep fizički izgled znači i veliku povlasticu, ali istovremeno morate da ispunite i neke druge zahteve ili kriterijume koji se nalaze na njhovoj rang listi. Od vas se neminovno očekuje da posedujete izraženu romantičnu crtu, naglašeni zabavljački karakter, neodoljivi šarm i besprekoran ukus. Zatim, Vaga uredno procenjuje praktične sposobnosti i naročito, vaše materijalne mogućnosti.

Škorpija

Osobe rođene u ovom znaku deluju veoma zanosno, strastveno i privlačno za svoju okolinu. Ni u jednom trenutku nemojte zaboraviti da su veoma strastvene u svemu što se dešava, bez obzira da li je reč o ljubavnoj harmoniji ili o ljubavnom ratu. Ponekad stvari i svet oko sebe posmatraju kroz kontrast "crno-belo" i zbog toga od njih možete očekivati beskrajnu nežnost, romantičnost i emotivnu pažnju, ali, istovremeno su spremni i na lukavstvo, perfidnost ili na osvetu iz ljubavi.

Ljubavna priča sa Škorpiom predstavlja veliko zadovoljstvo i beskrajno uzbuđenje. Ipak, nemojte zaboraviti da su njihove ljubavne igre i uzbuđenja suviše strastvena ili da predstavljaju suviše veliki izazov, izazov koji vrlo brzo može da se pretvori u ljubavni vrhunac ili, naprotiv, u ljubavni očaj. Dakle, Škorpija može da vas podigne na carski pijedestal ljubavi, ali isto tako može i da vas baci na samo dno očaja.

Strelac

Osobe rođene u ovom znaku karakteristične su po svom vrlo otvorenom stilu izražavanja. Deluju odvažno, smelo, izazovno, hrabro i iskreno. Zatim, Strelci su veoma temperamentni, slobodoumni, neposredni i elokventni prilikom obraćanja. Poznato je da poseduju ogromnu energiju, samopouzdanje i spremnost na veliki rizik ili izazov. U tom smislu, ukoliko im je stalo da ostvare neki veliki cilj, onda za njih nema prepreke na tom putu i postizanju ličnog zadovoljstva.

Njihov izgled, stil oblačenja i pojava ostavljaju primetan utisak na okolinu, jer deluju veoma izazovno, atraktivno i pomalo provokativno. Ne pridaju posebno značenje konvencionalnom ponašanju i nametnutim pravilima. Kada im se neko dopada, oni vrlo otvoreno izražavaju svoje simpatije i reaguju veoma burno, u naletu vrelih strasti ili impulsivno. Budite uvereni da avantura, ljubavna veza, romansa, ili zajednički život sa Strelcem protiče na veoma interesantan, uzbudljiv i dinamično nepredvidljiv način. Vama nikada ne može biti dosadno, a koliko vam je veselo, zabavno ili prijatno zavisi od vaše sposobnosti prilagođavanja.

Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert, brak, doručak, kafa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Jarac

Osoba rođena u znaku Jarca već prilikom prvog susreta jasno daje do znanja da, bar što se nje tiče, uvek postoje neka utvrđena pravila i da se skoro nista ne dešava mimo tih pravila. Naravno, nije teško zaključiti da je ovde reč o osobi koja insistira na tradicionalnim ulogama, zatim na strogim principima, kao i to da je veoma realna u svojim stavovima i procenama. Ali, istini za volju, iz drugog ugla gledano, ti stavovi ponekad deluju suvise kruto, zategnuto, uštirkano, ili veoma strogo.

Jarci deluju veoma trezveno, racionalno i promišljeno. U tom smislu, od njih ne možete očekivati emotivni zanos i nonšanlanciju u ljubavnom hodu po "ružičastim oblacima, već upravo suprotno, oni strogo kontrolišu svoje emocije i naročito svoj senzibilitet.

Ako je vaš partner osoba u znaku Jarca, garantovano vam neće nedostajati osećaj sigurnosti i poverenja. Odnosno, Jarac deluje veoma ozbiljno i pouzdano, a ljubavnu priču sprovodi po unapred utvrđenom protokolu. Morate razumeti da su upravo utvrđena pravila, dogovor i disciplina kategorije koje garantuju kvalitet vaše ljubavne priče, a naročito, kontinuitet vašeg zajedničkog života.

Vodolija

Osobe rođene u ovom znaku zaista poseduju veoma neobičan ukus, specifičan stil izražavanja i u izvesnom smislu pomalo "pomerenu" percepciju. Ta njihova neobičnost se manifestuje na različite načine, kao što su: stil oblačenja i izražavanje, reakcije i nepredvidljivost ponašanja. Naravno, glavni adut koji drže u svojim rukama jeste njihova brilijantna inteligencija. Zbog toga Vodolije često umeju da deluju superiorno i bezobzirno u odnosu na svoju okolinu.

Ljubavni susret sa osobom u znaku Vodolije neminovno donosi veliko uzbuđenje, mnoga iznenađenja i neizvesnost. Sjajno su savladali sve lekcije ljubavnog zavođenja i upotrebu različitih strategija, u rasponu od velike čednosti do vrelih strasti "do poslednjeg daha". Njihovo raspoloženje je povremeno vrlo euforično, ekscentrično ili provokativno, ali sa njima vam nikada neće biti dosadno. Vodolije su veoma radoznale osobe i konstantno teže novom iskustvu, bilo da je ono saznajno, ljubavno, čulno ili mistično.

Ribe

Osobe rođene u ovom znaku karakteriše neobičan sjaj u očima i sanjivi pogled. Zagledajte se u njihove sanjive oči i osetićete hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled na sebi. Ribe su veliki senzitivci i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa "bojom" svog emotivnog raspoloženja. Dakle, reč je o osobi koja deluje hipersenzitivno, vrlo emotivno i preosetljivo. Ribe imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju i vide na krajnje subjektivan način i u skladu sa svojim unutrašnjim ili emotivnim potrebama.

Ribe su podlozne sugestiji i povodljive za emocijama, reaguju na sve sto dotiče njihova osećanja. Nije tajna da su zaljubljive prirode, jer je veoma lako pokrenuti njihova interesovanja i pažnju. Ponekad Ribe nemaju dovoljno hrabrosti da izraze svoje misli, kao i da se suoče sa istinom ili da prihvate onu ružniju stranu života. Tada u njihovoj duši nastaje pravi emotivni košmar. Preciznije rečeno, Ribe koračaju na samoj granici između sna i jave. Naravno, jedna od njihovih najvećih fantazija je da svoju životnu ili ljubavnu priču pretoče u romantičnu ljubavnu bajku sa srećnim krajem.

Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija