Astrologija, astro, horoskop
Shutterstock
Astrologija, astro, horoskop

Shutterstock

Astrologija, astro, horoskop, Foto: Shutterstock

Borba da se finansijski uklopimo u postojeći budžet, impulsivna kupovina, štekanje “belih para za crne dane”... Kakav je vaš odnos prema novcu? Astrolozi veruju da našim navikama kada je trošenje u pitanju upravljaju zvezde.

Tim astrologa iz Velike Britanije sproveo je istraživanje u kom je učestvovalo 2.400 ljudi kako bi utvrdili da li postoji povezanost između osobina koje se pripisuju svakom znaku Zodijaka i njihovih finansijskih navika. Istraživanje je pokazalo da novac najimpulsivnije troše osobe rođene u znaku Ovna, dok je Vagama najteže da žive u skladu sa svojim mogućnostima, jer koliko god novca da imaju uvek im nedostaje “bar 1.000 evra”.

Ovan

Čak 61 odsto osoba rođenih u ovom znaku muči muku sa finansijama. Ovnovi smatraju da novac postoji kako bismo ga trošili i više od ostalih znakova Zodijaka skloni su impulsivnim kupovinama. Žive “od plate do plate” i nikada nemaju štek.

Savet: Povedite računa o izdacima ili, jednostavno, poverite svoje finansije “drugoj polovini”.

Bik

Štednja je velika prepreka za osobe rođene u ovom znaku, jer obožavaju skupocenosti. Skloni su da se žale kako ne mogu da priušte sebi neke pristupačne stvari i da ih tako iskamče od drugih, jer je to način da brže skupe novac za neku dragocenost.

Savet: Tri puta merite, jednom secite - tako ćete uspeti da živite sa manje pritiska zbog nedostatka novca.

Blizanci

Zodijak, horoskop, blizanci

Foto: Shutterstock

Zodijak, horoskop, blizanci, Foto: Foto: Shutterstock

Vredno rade i mnogo troše, mahom na izlaske, putovanja i zabavu. Retko ćete sresti Blizanca koji može da “razvuče” platu do kraja meseca, jer između uzbuđenja i sigurnosti uvek bira uzbuđenje. S druge strane, spremni su da rizikuju i da se upuste u poslove koji donose brzu i laku zaradu.

Savet: Oročite polovinu plate, to je jedini način da ne upadnete u finansijske probleme.

Rak

Osobe rođene u ovom znaku teško drže uzde kad je reč o trošenju. Nova haljina, predivan tepih, super trenerka i patike… Iskušenja su svuda oko njih, a oni ne umeju da kažu “ne”.

Savet: Kao i Blizanci, oročite polovinu plate bar na godinu dana. Tako nećete doći u iskušenje da kupujete bespotrebne stvari, a kad se na računu pojavi malo veća svota novca to će vas inspirisati da štedite još više.

Lav

Trećina osoba rođenih u ovom vatrenom znaku sklona je impulsivnoj kupovini skupih stvari, ostale dve trećine prilično razumno upravljaju svojim finansijama sve dok ih ne obuzme strah da će ostati goli, bosi i gladni, pa od svojih domova prave magacine.

Savet: Da biste imali više novca, odaberite jednu skupu stvar koju želite i počnite da štedite.

Devica

Inteligentno upravljaju svojim prihodima - malo troše, a mnogo “čuvaju za crne dane”. Osobe rođene u ovom znaku su analitične i praktične; pre će uložiti novac u obrazovanje, bezbedan automobil, putovanje ili nekretninu nego na krpice ili odlaske u restorane.

Savet: Družite se sa Ovnovima i naučite ih da štede.

Vaga

Zodijak, horoskop, vaga

Foto: Shutterstock

Zodijak, horoskop, vaga, Foto: Foto: Shutterstock

Kad vide nešto što im se dopadne, osobe rođene u ovom znaku neće dva puta razmisliti pre nego što se uhvate za novčanik. Vage obožavaju da troše, novca im nikada nije dosta i to može da utiče na ostale aspekte njihovog života - partnerske i bračne odnose, familijarne odnose, ali i zdravlje.

Savet: Ne morate da kupite 156. košulju i 30. komplet šerpi, jer ćete u suprotnom morati da kupite veći dom da sve to smestite. Isključite onlajn kupovinu kao opciju.

Škorpija

Mistične i tajnovite Škorpije uvek imaju neki “tajni štek” koji čuvaju “zlu ne trebalo”. Kada odu u šoping kupuju samo najkvalitetnije stvari, ali na sreću u šoping ne odlaze često. Ne vole da pozajmljuju novac prijateljima i rođacima i ako im tražite "zajam do prvog" verovatno će vam samo jednom izaći u susret. Tako će vam "očitati lekciju" o upravljanju finansijama da će vas sledeći put kad budete bili u stisci sa parama biti sramota da ih pitate za novu pozajmicu.

Savet: Možemo samo da vam čestitamo na doslednosti!

Strelac

Gotovo polovina osoba rođenih u znaku Strelca ne može da “razvuče” platu do kraja meseca. Radoznali su, krasi ih avanturistički duh, obožavaju da putuju i isprobaju sve novo što se pojavi, a to može da ih odvede u minus na računu. Takođe, rado troše novac na druge ljude.

Savet: Prikočite sa trošenjem, izazovite sebe da svakog meseca uštedite bar 10 odsto zarade.

Jarac

Zodijak, horoskop, jarac

Foto: Shutterstock

Zodijak, horoskop, jarac, Foto: Foto: Shutterstock

Disciplinovani, praktični Jarčevi o svemu vode računa, pa i o novcu. Većina osoba rođenih u ovom znaku ima ušteđevinu i pažljivo planira gde će potrošiti svaki dinar. U tim procenama često preteruju, pa drugima deluju kao škrtice.

Savet: Družite se sa Blizancima i Ovnovima, da vas nauče relaksiranom odnosu prema novcu.

Vodolija

Osobe rođene u ovom vazdušnom znaku sklone su impulsivnom trošenju i često su u minusu na računu. Novac im lako dolazi i još lakše odlazi, ali to njih kao da ne dotiče. Njima je više nego bilo kom drugom znaku Zodijaka neophodan lični finansijski savetnik.

Savet: Sakrijte polovinu mesečnih prihoda od samih sebe kako ne biste svakog meseca morali da pozajmljujete da biste “preživeli do plate”.

Ribe

Kad troše, one su široke ruke, a kad štede bukvalno mogu da žive "na hlebu i vodi". Ribe su naučene da ostavljaju novac sa strane i samo 25 odsto osoba rođenih u ovom vodenom znaku nema štek. Nerado pozajmljuju novac i ljute se kad osobe kojima su izašle u susret ne poštuju datum vraćanja pozajmice.

Savet: Kad rešite da “odrešite kesu”, potrudite se da kupite nešto za sebe, a ne samo za druge.

Komentari (1)

Skorpion - Austrija

12.10.2020 21:32

Istina ✌ tako i treba. ?