Planete, zodijak, horoskop, astrologija
Shutterstock, ilustracija
Planete, zodijak, horoskop, astrologija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Iako ste možda ljubitelj leta, danas tačno u 15:30 časova stiže jedno od najlepših godišnjih doba - jesen. Astrološki gledano, početak jeseni donosi nam uzbudljivu planetarnu konstalaciju, jer Sunce, planeta vitalnosti ulazi danas u Vagu, a 14. oktobra kreće i retrogradni Merkur. Takođe, planeta ljubavi, Venera ulazi u analitičnu Devicu 2. oktobra

Ulazak Sunca u Vagu donosi nam potrebu da tražimo pravdu i balans u svakodnevnim odnosima. Takođe je dobro za rešavanje zaostalih sudskih procesa. Retrogradan Mars u Ovnu nas je potpuno izbacio iz takta, ali će ulazak Sunca u Vagu da nam donese smirenje i potragu za kompromisnim rešenjima.

"Dok se nekom ne smrkne, drugome ne svane", možda zvuči kao šala, ali nije tako daleko kada je u pitanju položaj planeta.

Merkur, planeta logičkog rasuđivanja i načina na koji rešavamo svakodnevne probleme, počinje svoj retrogradni, nazadni hod 14. oktobra (do 4. novembra) i to u misitčnom znaku Škorpije, pa ništa zapravo neće biti onako kako nam deluje na prvi pogled. Pogrešni mejlovi, zakasnele poruke i nepovoljni pregovori, samo su neke od manifestacija retrogradnog Merkura.

Sunce Planete Sunčev sistem Svemir

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Retrogradan Merkur će biti težak za sledeće znakove:

ŠKORPIJA - Merkur u vašem znaku od 27. septembra, ne bi bio loš, da ne kreće retrogradno 14. oktobra, pa se pripremite za konfuzan period. Odluke koje budete donosili biće iracionalne, a sve vreme ćete se pitati da li je problem u vama ili u svima ostalima.

LAV - Retrogradan Merkur usloviće porodične probleme. Možete da očekujete stizanje nekog papira na kućnu adresu, koji može lako da vas razbesni. Nije dobar jesenji period za kupovinu stana ili ulaganje u isti.

DEVICA - Kako je Merkur vaš vladar, vama će kao i Blizancima biti najteže. Uporno ćete pokušavati da shvatite šta vam neko govori, ali ćete sve pogrešno razumeti. Budite suzdržani u periodu koji vam neće doneti raciolnalne situacije. Očekujte besmislene pozive i vesti koje nemaju veze sa životom.

BIK - Vama neće toliko teško pasti retrogradni Merkur ali poslovnom i privatnom partneru hoće. Vodite računa na kakve odnose pristajete i šta vam se nudi.

planeta

Printscreen / Youtube

Foto: Printscreen / Youtube

Dolazak jeseni donosi i ulazak Venere u Devicu 2. oktobra, što podrazumeva veću proračunatost u emotivnim odnosima. Pripadnice lepšeg pola biće analitične i proračunate, dok će muškarci zbog retrogradnog Marsa biti neuračunljivi.

Device, Vage, Bikovi i Jarčevi lako mogu da se zaljube. To znači da oktobar ipak donosi novu šansu za ljubav, ali uz otežanu komunikaciju i razumevanje zbog retrogradnog Merkura.