Astrologija, zodijak, astro, horoskop,
Shutterstock, ilustracija
Astrologija, zodijak, astro, horoskop,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Posle mirnog kraja leta, jesen će da donese nove izazove. Planete će se opet poredati u izazovne aspekte između Vage, Jarca i Marsa u Ovnu, pa je za očekivati nova iskušenja.

Ako ste dobro upili sve kvalitetne energije iz letnjeg dela septembra, tranziti u nastavku neće vas dočekati nespremne, ali nemojte očekivati da će dalje sve ići glatko. Budite spremni da ćete akumuliranu snagu i energiju morati trošiti na rešavnje novih problema i izazova.

Planeta Mars, horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Za mnoge će to biti baš teme povezane s privatnošću ili emocijama, komunikacijom,ali nisu isključene ni neke poslovne zamke koje će se morati rešavati. Budite strpljivi i smireno rešavajte sve što je u vašoj mogućnosti. Budite realni, jer ćete tako postići više nego da lebdite u snovima.

Jasno, ne odustajte od svojih snova, ali ovo su dani kad će trebati ostati čvrsto na zemlji.

Kovitlac u koji vam se bude činilo da ste upravo ušli kako je počela jesen, nastavit će se još više vrteti tokom celog meseca.

Teme s kojim će se ljudi uhvatiti u koštac sada će pokazati svoje grublje lice, a u nekim slučajevima biće i krajnosti. Važno je napomenuti da ne radite stvari na silu, odnosno, pod svaku cenu. Svako takvo postupanje posledično bi moglo doneti i žaljenje.

Ako vas neka sila bude terala da nešto „morate“, prvo stanite i brojte do sto, potom prespavajte, pričekajte, bavite se bilo čim osim tog „morati“, i kad izdržite dovoljno dugo da se odmaknete od te teme, videćete da je to bilo najbolje što ste mogli da napravite. Zašto? Zato jer će kvadrati između Marsa i Plutona, Saturna, te planeta u Vagi svako malo izazivati neko postupanje koje odmiče od prirodnog razvoja stvari,odnosno poticaće na delovanje u stilu da se želi sve, odmah, sada i bez obzira na sve. Takav hod kroz život nikad ne donosi mir, pa nemojte da ulazite tu vrstu lavirinta. Isto tako, ako vidite da vas neko navodi na nešto slično, zaustavite se na vreme.

 DA LI STE SPREMNI ZA TURBULENTNU JESEN?

 

Novembar bit će lakši, mirniji i prijatniji.

Tada ćete moći reći: „Lakše se diše“, i baš tako će se osećati većina ljudi. Kao da su uanrag ostavili iza sebe. Mnogima će se povratiti snaga, čvrstoća i bistrina, a situacije će biti bolje u svakom pogledu. U nekim slučajevima bit će „rušenja“, prekida, raskida ili najblaže – nervoza, naglog, ali prolaznog karaktera (zbog opozicionog Urana), a kako će se to pokazati na vama, ovisit će i o pojedinačnim natalnim kartama. Generalno, ovaj mesec bit će uglavnom dobar za većinu. Sve do njegovog kraja.

Naime, 30.11. u 9,43 sati po griničkom vremenu dogodiće se pomračenje Meseca na 8,38 stepenu Blizanca. Biće to dani nekih unutrašnjih turbulencija i previranja kada će se verojatno trebati odrediti u ponašanju ili komunikaciji prema nekoj stvari, osobi ili temi. U svakom slučaju, kao i uvek vezano uz pomrčenje, odluke donosite bar dan, dva kasnije. Kad sve prođe, sve će biti mirnije i stabilnije. A vama i sve jasnije.

Numerologija, astrologa, horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U decembaru će izgledati kao da se nešto odvezalo i krenulo u novi svet.

Naime, tranzitne planete u Strelcu neće biti jače povezane sa sporijim planetama, a Mars iz Ovna davaće im dobar vetar u leđa. Dani su to kad će mnogi promaštati i živeti u svom svetu odmarajući se ili na lovorikama stare slave, ili snevajući o nekoj novoj. Važno je jedino da se u tome ne pretera, kako ne bi izgubili dodir s realnošču. Jer ona će i dalje zahtevati ozbiljnost i predanost.

I tako sve do 14.12. u 16,14 sati po griničkom vremenu, kad nastupa jedino totalno pomračenje Sunca ove godina i to na 23,08 stupnja Strelca.

Ova pojava će biti najveća, pa će kraj jeseni doneti i neke sasvim nove pravce, moguće preokrete i iznedriti nove smerice budućih događaja. Budite mirni, sabrani koliko možete, i opet, odlučujte koji dan nakon što pomračenje prođe.

U vezi ovog astrološkog događaja, spoljne energije biće kvalitetne (zbog podupirućeg Marsa iz Ovna), ali unutrašnja procena stvari će biti klimava zbog kvadratnog Neptuna iz Riba, pa bi mnogi mogli zalutati u zabludama. Ne ljuljajte se previše i ne naginjite gde ne treba, držite se sigurnih i realnih obrazaca koliko god vam se to činilo štreberski .

Kad eklipsa prođe, biće vremena za sve što poželite, pa tako i za slobodu.