zemlja sunce
Profimedia.rs
zemlja sunce

Profimedia.rs

 Foto: Profimedia.rs

Kada Sunce 25.3.2020. dodje na 5 stepena sazvežđa Ovna tu će ga dočekati Hiron.

Sunce svakog dana predje po jedan stepen zodijačkog kruga. Orbis, odnosno prostor jakog uticaja aspekta, Sunca je 10 stepeni, što znači da je konjukcija Sunca i Hirona počela od 15.3. i da če trajati do 5.4.2020. godine.

Hiron je simbolični ranjeni iscelitelj, a Sunce je naš ego, pa tako ova energija može poslužiti za samiscelenje, odnosno izlečenje, zalečenje nekih rana od ranije. Ovo je dan empatije za druge ljude i njihove probleme, lečeći druge, zaparavo lečimo sebe.

Hiron

Wikipedia

Foto: Wikipedia

Hiron pola čovek -pola konj, vlada znakom Strelca. Hiron je asteroid koji se nalazi na putanji između Jupitera i Saturna povezuje se sa simbolikom Kentaura u grčkoj mitologiji.

Pozicija Hirona u natalnoj karti pokazuje gde je naša bolna rana, duhovna snaga istovremeno, nešto što moramo da svojim duhovnim sposobnostima prevaziđemo. U ljubavnim horoskopima Kiron je važan kada se nađe u prvoj astrološkoj kući ličnosti, u petoj astrološkoj kući ljubavi, u sedmoj astrološkoj kući partnerskih odnosa, u osmoj astrološkoj kući strasti i preljube kao i u dvanaestoj astrološkoj kući tajne ljubavi.

bračni par, brak, veza, ljubav, raskid, razvod

Profimedia

Foto: Profimedia

Hiron je ključ, isceliteljstvo, simbol Hirona i liči na ključ, on predstavlja vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja nešto novo, originalno ili paradoksalno rešenje, alternativno rešenje. Hirona smatraju zaštitnikom alternatine medicine. Hiron u Ovnu brzo regeneriše, ali i brzo ranjava, intuitivno prepoznaje šta joj ne služi i kako može time da ovlada i da stvari reši u svoju korist.

Planete, zodijak, horoskop, astrologija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Moć izlečenja dolazi iz unutrašnje snage. U isto vreme ovaj aspekt pravi egzaktnu kvadraturu sa Severnim i Južnim čvorom a to već donosi da se ponašamo kao da smo izvan vremena i prostora u kome živimo. Ne poštuju se važeće norme, ni običaji. Ako dođe mogućnost i pozicija da se ostvari očekivano i željeno odredjeno napredovanje, baš se u tom trenutku povlačimo. Često su nam onda uspesi, napori, kao i želje, blokirani odredjenim lošim životnim uslovima i okolnostima. Ni u ljubavi nije sjajno tada i dosta su otežane okolnosti za ljubavna ostvarenja i satisfakcije, komplikuju se odnosi.