horoskop, devojka
shutterstock
horoskop, devojka

shutterstock

Foto: shutterstock

OVAN

Posao:

Dragi Ovnovi,
Venera će 2. februara praviti sekstil sa Plutonom i doneće vam povoljne prilike za poboljšanje finansijskog stanja. Bićete kreativni i uspešni u poslovima koji su povezani sa zdravstvom, kao i u nalaženju neophodnih sredstava za nastavak dugoročnih i velikih poslova. Merkur će 3. februara ući u znak Riba i započećete pregovore iza zatvorenih vrata u vezi novih projekata. Neophodno je da vaše planove držite u tajnosti kako biste uspeli da preteknete konkurenciju. Vaše ideje će uroditi plodom. Uspećete da dođete i do neočekivanih dobitaka. Venera će ući u vaš znak 7. februara i doneće vam bolji osećaj za pristup drugim ljudima, što će pozitivno uticati na vaše poslovne odnose i saradnju. Doći ćete do izražaja u ličnim nastupima ali će vaše rukovodeće sposobnosti biti slabije nego obično. Mars će ući u znak Jarca gde je snažan 16. februara. Doneće vam veliku motivaciju da ostvarite jednu vašu ambiciju. Veštim potezima ćete se ostvariti značajan uspeh što će vam otvoriti šanse da napredujete u karijeri. Dobićete važna zaduženja i opravdaćete očekivanja nadređenih.
Merkur će krenuti retrogradno 17. februara. Izbegavajte da se bavite poslovima u kojima nemate iskustva. Čuvajte se laži i spletki. Neke pregovore ćete trebati da odložite jer će doći do nesporazuma i promenljivih okolnosti. Jupiter će praviti sekstil sa Neptunom 20. februara, što vam donosi dobar osećaj za prave poteze u pravo vreme koji će vam omogućiti da se probijete ispred konkurencije i ostvarite veliki napredak u realizaciji aktuelnih planova i zadataka. Trigon Marsa sa Uranom će uvećati vaše dobitke zahvaljujući vašoj veštini da investirate u profitabilne oblasti. Izbegavajte da ulazite u nove investicije i poslove sa sumnjivim osobama 28. februara kada Venera bude pravila kvadrat sa Plutonom. Nezaposleni Ovnovi će dobiti mogućnost da se zaposle u finansijskom sektoru, kao i u trgovini. Ako ste planirali da započnete privatni biznis, nakon 16. februara ćete imati povoljne šanse.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera početkom februara pravi sekstil sa Plutonom i Saturnom i donosi vama i vašem partneru ostvarenje važnih zajedničkih ciljeva. Ono u šta ste zajednički ulagali napore doneće vam očekivane rezultate. Imaćete više intimnih trenutaka što će uneti više sklada u vašu vezu. Ulazak Venere u vaš znak doneće vam partnerovu privrženost.
Kvadrat Venere sa Jupiterom i Plutonom u trećoj dekadi februara uneće napetost u vaše odnose sa voljenom osobom. Nećete moći da se složite oko ulaganja zajedničkih finansija jer ćete imati različite stavove o tome u šta je prioritetno ulagati. Pojačane strasti će se pojaviti između vas dvoje i izazivaće ljubomoru. Bićete nekorektni prema partneru.

Ako ste slobodni:

Početak februara vam donosi nova poznanstva. Izdvojiće se osoba koja je praktična, ambiciozna i stabilnog karaktera. Privlačnost će biti obostrana i ubrzo ćete ući u intimne odnose. Vi ćete biti zahtevni i vaša strastvenost će postati prekomerna, što će dovesti kasnije do neslaganja. Bićete skloni impulsivnim reakcijama, a to će vašem partneru smetati. Do kraja meseca je važno da pokušate da se prilagodite jedno drugom jer ako u tome ne uspete, vezu ćete prekinuti.
Stariji Ovnovi će se zaljubiti u osobu koju će upoznati preko poslovnih aktivnosti, a koja će iz izuzetno fizički privući. Počećete da se viđate i izlazite ali ćete uvideti da ste previše različiti. Ulazak u vezu bio bi loš izbor po vas.

Zdravlje:

Tokom februara bićete promenljivog i nestabilnog zdravlja. Posebno će vam smetati hladno i vlažno vreme, što će vam donositi sklonost prehladi i gripu. Osećaćete pojačanu nervnu napetost i bićete osetljivi na stresne situacije zbog čega ćete često reagovati psihosomatski. Potrebno je da se više odmarate i da izbegavate preteranu aktivnost.
Vaša ishrana treba da sadrži mnogo vitamina, naročito B i C, kako biste zaštitili vaš organizam od napada virusa. Kisli kupus i turšija sadrže dosta materija potrebnih vašem organizmu, ali isto tako jedite i kuvano povrće ali i voće. Posebno će vam prijati cvekla, šargarepa, jabuke, nar i pomorandža. Izbegavajte alkoholna pića. Meso i mleko uzimajte umereno.

Srećni brojevi:

4, 9, 15, 18, 24

BIK

Posao:

Dragi Bikovi,
Merkur u prvoj dekadi februara ulazi u znak Riba i donosi vam promenljive i nestabilne okolnosti na polju poslovne saradnje. Biće neophodno da budete prilagodljivi i da se potrudite da poboljšate odnose sa saradnicima. Venera će praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom, što će vam omogućiti bolju saradnju sa preduzećima i pojedincima iz oblasti prosvete, izdavačke delatnosti, građevinarstva, mehanizacije, IT industrije, veletrgovine alatima i sa inostranim partnerima. Uspeh vas očekuje u oblastima trgovina, posebno povezane sa trgovinom robom iz uvoza. Venera 7. februara ulazi u znak Ovna, što vas upozorava da obratite više pažnje na konkurenciju, kao i na ambiciozne ljude oko vas jer ćete imati tajne neprijatelje koji mogu da vam nanesu štetu. Mars 16. februara ulazi u znak Jarca, što će pojačati vaše aktivnosti na polju građevinske industrije. Bićete u mogućnosti da odete na jedno poslovno putovanje koje bi doprinelo značajnom razvoju i ostvarenju vaših dugoročnih poslovnih projekata. Merkur kreće retrogradno 17. februara i remeti vaše saradničke odnose.
Jupiter će 20. februara praviti sekstil sa Neptunom i otvoriće vam mogućnosti za ostvarenje velikog uspeha na polju trgovačke razmene sa inostranim firmama. Uspeh vas očekuje ako se bavite turizmom, transportom robe i putnika na duže relacije, kao i ako ste stručnjak u oblasti dizajna i IT tehnologija. Trigon Marsa sa Uranom doneće vam neočekivane pogodnosti za uspon na bolje poslovne pozicije. Imaćete plodne ideje kako da sebe istaknete i uspećete u tome. Krajem februara će Merkur praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, što je povoljan period za nastavak razrade planova koje ste ranije morali da odložite. Obratite više pažnje na ono što vam deluje nejasno i izbegavajte sumnjive poslovne poteze. Nezaposleni Bikovi će dobiti šansu da se zaposle u oblastima industrije i u velikim firmama. Vaše iskustvo u oblasti gde ste stručni će igrati ključnu ulogu kod zapošljavanja.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Vaš odnos sa voljenom osobom će biti pun uzajamne pažnje u prvoj polovini februara. Nalazićete bolji pristup jedno drugom i umećete da motivišete partnera za zajedničke aktivnosti u kojima ćete oboje uživati. Imaćete slična razmišljanja o raznim temama i razmatraćete zajedničke planove koje biste mogli da ostvarite zajedničkim snagama.
U drugoj polovini februara će vam se pružiti mogućnost da odete na zajedničko putovanje gde biste mogli da se potpuno posvetite jedno drugom i da ostvarite nešto što ste duže vreme želeli. Trigon Marsa sa Uranom doneće vam nove ideje o unošenju onoga što vam je neophodno u odnosu sa voljenom osobom, a to će i vašem partneru izuzetno odgovarati.

Ako ste slobodni:

Vaša zainteresovanost za ulazak u novu emotivnu vezu biće slabija nego obično. Jedno vreme će vam prijati samoća i povremeno ćete samo izlaziti ili se viđati sa bliskim prijateljima. Sredinom februara ćete upoznati osobu koja će vas privući i koja će vam otvoreno pokazati da joj se sviđate. Otkrićete kako imate slične životne stavove i očekivanja, kao i slična interesovanja. Počećete da se viđate i za kratko vreme ćete postati bliski. Ubrzo ćete započeti emotivnu vezu.
Stariji Bikovi će nastaviti da se viđaju sa osobom koju su upoznali ranije i koja ih zanima kao potencijalni emotivni partner. Bićete strpljivi, a vaša simpatija će postati otvorena prema vama i pokazaće vam da je spremna za vezu.

Zdravlje:

Potrebno je da budete fizički aktivni i da svakodnevno radite lakše fizičke vežbe. Dovoljno je i da sat vremena dnevno šetate ako niste raspoloženi za neke konkretnije fizičke aktivnosti. Vitalnost će vam biti stabilna. U trećoj dekadi februara je moguć pad imuniteta, kao i loša cirkulacija. Biće vam osetljiv urinarni trakt. Proverite holesterol u krvi.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži povrće i voće u većoj količini koje možete jesti sirovo i kuvano. Takođe možete češće praviti mikseve od voća i povrća koje možete uz pomoć blendera da pripremate. Prijaće vam i ceđeni voćni sokovi. Meso uzimajte umereno, a češće jedite ribu. Testenine i sireve možete uzimati povremeno. Izbegavajte slatkiše.

Srećni brojevi:

8, 11, 17, 20, 23

BLIZANCI

Posao:

Dragi Blizanci,
Venera će na početku februara iz vašeg polja posla praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom koji se nalaze u vašem polju platnog prometa. To će vam dati dobar osećaj za konstruktivne finansijske poteze i ostvarićete dobitke kao i obimniji obrt novca. Bićete u prilici da finansirate važne projekte, a ako je neophodno da se zadužite ili uđete u kredit, to ćete dobiti pod povoljnim uslovima. Merkur će 3. februara ući u znak Riba i vaše polja posla i karijere, što će vam doneti promenljive okolnosti i zahtevaće od vas više pažnje na sitnice, kao i pojačanu prilagodljivost na nestabilne okolnosti u vašem poslovnom okruženju. Venera će 7. februara ući u znak Ovna gde je u izgonu, što će opteretiti vaše odnose sa saradnicima. Saradnici i podređeni će biti skloni da rade nešto na svoju ruko što vama neće odgovarati i biće vam teško da se međusobno uskladite. To će zahtevati više pažnje kako bi ste izbegli sukobe u odnosima. Mars će ući u znak Jarca gde je snažan 16. februara i doneće vam više motivacije da se bavite privlačenjem poslova koji donose veće prihode.
Merkur će krenuti retrogradno 17. februara u vašem polju posla, a to će izazivati zastoje u razvoju vaših poslovnih planova. Otežavaće vam poslovnu komunikaciju, a zbog nepovoljnih okolnosti i nedostatka sredstava bićete primorani da neke radne zadatke odložite. Ulazak Sunce u znak Riba 19. februara pojačaće vaše rukovodeće sposobnosti i uspećete da se istaknete na poslu i steknete bolji autoritet. Jupiter će praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam veliku šansu da ostvarite uspon u karijeri i uđete u jedan posao koji bi značajno uvećao vaše redovne prihode. Ovo vam je i dobra prilika da započnete privatni biznis. Važno je da izbegavate ulazak u veće troškove i rizične investicije. Igrajte na sigurno.

Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da započnu privatni biznis ako to imaju u planu. Dobićete mogućnost da se zaposlite u oblastima, menadžmenta, ekonomije i u sektoru industrije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Osećaćete potrebu da sa partnerom putujete ili se više krećete kao i da smišljate i nalazite razne zajedničke aktivnosti. Imaćete podršku voljene osobe i umećete da je pokrenete na zajedničke aktivnosti. Nećete dozvoliti da vaša veza postane monotona. Razgovaraćete sa partnerom o onome što vam nedostaje u vezi i nastojaćete da to unesete u vašu svakodnevicu.
Jupiter koji vlada vašim poljem ljubavi praviće u trećoj dekadi februara sekstil sa Neptunom. Doneće vam dobar osećaj šta je vašem partneru potrebno u vašem odnosu i bićete vrlo spremni i u mogućnosti da to ispunite. Voljenoj osobi ćete ispuniti jednu veliku želju. Manje neslaganja imaćete oko ulaganja zajedničkih finansija i zbog vaše sklonosti ka flertu.

Ako ste slobodni:

Bićete neprestano u pokretu, izlazićete i zabavljati sa prijateljima. Više će vas interesovati prolazne avanture nego što ćete želeti ozbiljnu vezu. Privući će vas osoba koja ne živi u istom mestu gde i vi, a koju ćete upoznati sredinom februara kroz učestvovanje u nekom društvenom ili humanitarnom projektu. Biće to privlačnost na prvi pogled. Ući ćete u intiman odnos i nastavićete da održavate vezu na daljinu. Veza će biti tajna jer vaša ljubav neće biti slobodna ali vam to neće smetati.
Stariji Blizanci će se naći u centru pažnje osobe koja će im otvoreno pokazati da je zainteresovana za vezu sa njima. Vi nećete biti spremni da se vezujete, pa će u obzir doći samo slobodna veza bez obaveza. Druga osoba će na to pristati.

Zdravlje:

Vaše zdravlje će biti stabilno, posebno od druge polovine februara kada Mars koji vlada vašim poljem zdravlja bude ušao u znak Jarca gde je egzaltiran. Bićete motivisani da se više krećete, da se bavite fizičkim vežbama i da sledite jedan novi sistem koji će vam omogućiti da vaše zdravlje održavate u odličnom stanju. Obavićete preventivni zdravstveni pregled.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži veću količinu vitamina i proteina. Na prvom mestu to možete da unosite kroz presno i kuvano povrće, kao što su šargarepa, celer, cvekla, kelj, brokoli, pasulj, sočivo i spanać. Uzimajte što više voća u vidu soka koji možete praviti uz pomoć sokovnika. Ribu jedite često, kao i sireve. Meso, hleb i slatkiše jedite umereno.

Srećni brojevi:

4, 9, 15, 18, 22

horoskop, priroda
Foto: privatna arhiva

RAK

Posao:

Dragi Rakovi,
Venera će na početku februara praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom i doneće vam mogućnost da proširite saradnju sa partnerima iz inostranstva, kao i da proširite ponudu proizvoda ako se bavite trgovinom robom iz uvoza. Najviše uspeha ćete imati ako se bavite trgovinom građevinskim materijalnom, aparatima za domaćinstvo i novijim dostignućima iz oblasti tehnologije. Merkur će 3. februara ući u znak Riba i zahtevaće da se sa više pažnje posvetite pregovorima oko velikih i značajnih projekata. Nailazićete na nepovoljne uslove i na promenljive okolnosti. Sekstil Merkura sa Uranom će vam doneti početak nove saradnje koja će se pokazati isplativom i korisnom. Venera će ući u znak Ovna i vaše polje posla 7. februara. Ovo će zahtevati da se posvetite ozbiljno odnosima sa kolegama, podređenima, saradnicima i klijentima. Ako se bavite dizajnom ili lepotom nailazićete na zahtevne klijente i komplikovane situacije u radu. Mars 16. februara ulazi u znak Jarca što će vas motivisati da više napora uložite u zajedničke projekte. Uspeh ćete postići na polju javnosti.
Merkur će krenuti retrogradno 17. februara i otežaće vaše kontakte sa inostranim partnerima, a imaćete teškoća ako se bavite transportom robe na duge relacije. Jedan poslovni put ćete morati da odložite zbog nepovoljnih okolnosti. Sekstil Jupitera sa Neptunom 20. februara doneće vam mogućnost velikog uspeha u javnim oblastima. Bićete u mogućnosti da poboljšate vaše stručne sposobnosti i steknete viši stepen kvalifikacija u vašem poslu. Očekuje vas važna podrška od finansijskih ustanova za nastavak jednog ključnog projekta. Sekstil Marsa sa Uranom će uticati na poboljšanje saradničkih odnosa i doneće vam neočekivanu priliku za početak saradnje koja će biti dugoročna i koja će vam se višestruko isplatiti.

Nezaposleni Rakovi će imati povoljne prilike za dobijanje novog posla u oblastima prosvete, izdavaštva, turizma, transporta, javnosti i pravnih poslova.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Venere sa Plutonom i Saturnom koji se nalaze u vašem polju ljubavi na početku februara će vam doneti ostvarenje lepih želja i učiniti vas prilagodljivim u odnosima sa voljenom osobom. Vaše veza će biti stabilna. Vaš partner i vi ćete jedno drugom pružati svu potrebnu pažnju i bićete posvećeni radu na ostvarenju zajedničkih planova i želja.
Mars sredinom februara ulazi u znak Jarca i vaše polje ljubavi, što će uneti više dinamike u vaš odnos sa voljenom osobom. Vaš partner će pokazivati pojačanu strastvenost, što će vama posebno prijati. Sekstil Jupitera sa Neptunom omogućiće vam da odete na zajedničko putovanje koje oboje priželjkujete već duže vreme. Očekuje vas odličan provod.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete više osoba koje su poreklom iz inostranstva ili tamo žive. Mogućnost da ih upoznate imaćete preko društvenih mreža na prvom mestu, kao i preko zajedničkih prijatelja. Jedna osoba će vam posebno privući pažnju jer ćete otkriti da se oboje jedno drugom dopadate. Sekstil Jupitera sa Neptunom će vam doneti veliku šansu da započnete vezu sa osobom koja može da se pokaže kao vaš životni partner. Daljina vam neće smetati i naći ćete način da vezu održavate u budućnosti.
Nešto stariji Rakovi će u trećoj dekadi februara biti u mogućnosti da započnu emotivnu vezu sa osobom koju su upoznali u prethodnom mesecu. Iskoristite priliku koja će vam se pružiti jer će se pokazati da je to dobitna kombinacija. Bićete srećni.

Zdravlje:

Uglavnom ćete biti dobrog i stabilnog zdravlja jer ćete imati dobar osećaj šta je vašem organizmu potrebno kako bi vaš imunitet i kondicija bili u dobroj formi. Više ćete se kretati i bićete fizički aktivni, odmaraćete se dovoljno i izbegavaćete bilo šta što bi moglo štetno da deluje na vaše zdravlje. Manje smetnje su moguće sa cirkulacijom i zglobovima.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od gradivnih materija i namirnica koje su pune vitamina. Na prvom mestu je potrebno da jedete više voća, posebno citrusa kao što su mandarine, ali i ananas, kivi, banane, avokado, suvo grožđe, sušene smokve i urme. Obavezno jedite kuvano povrće, ribu, sireve i integralne žitarice. Izbegavajte slatkiše, brzu hranu i alkoholna pića.

Srećni brojevi:

5, 12, 19, 21, 26

LAV

Posao:

Dragi Lavovi,
Venera će na početku februara praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom. Dobićete neophodna sredstva za proširenje ponude vaših usluga. Dobitke ćete ostvariti ako se bavite uslugama iz oblasti građevinarstva, industrije, trgovinom energetskim resursima i uslugama iz oblasti platnog prometa. Merkur će ući u znak Riba 3. februara, što će vam doneti nestabilnu situaciju u naplati vaših potraživanja i u oblastima platnog prometa uopšte. Ovo će vas usporiti u obavljanju planiranih radnih zadataka. Izbegavajte veće troškove i budite štedljivi. Pregovori o finansiranju od strane banaka i kreditora pokazaće se teško ostvarivim ali ćete naći način da dobijete neočekivano povoljnu ponudu koja će vam omogućiti ostvarenje važnih ciljeva. Venera će ući u znak Ovna 7. februara i doneće vam teškoće ako se bavite turizmom, transportom, izdavačkim poslovima, štampom i trgovinom bojama i lakovima. Biće neophodno da se više potrudite oko rešavanja važnih pitanja u vezi odnosa sa inostranim partnerima, kao i oko nalaženja neophodne finansijske podrške.
Mars će 16. februara ući u znak Jarca gde je snažan i doneće vam pogodnosti za unapređenje vaših poslovnih usluga, gde ćete ostvariti planirane ciljeve. Merkur će 17. u mesecu krenuti retrogradno i dovešće do zastoja u platnom prometu. Izbegavajte da se zadužujete. Jupiter će 20. februara praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam pogodnosti da uvećate vašu zaradu kroz trgovinu robom iz uvoza koja spada u hemijske proizvode, kao što su sredstva za čišćenje i dezinfekciju, kućnu higijenu, kao i kroz trgovinu i promet lekovima. Ostvarićete uspeh ako se bavite zdravstvom. Trigon Marsa sa Uranom doneće vam neočekivane šanse za uspon na polju karijere. Dobićete odgovornija zaduženja na radnom mestu. Nezaposleni Lavovi će imati sreće na konkursima za zapošljavanje gde bi mogli da dobiju posao u svojoj struci. Novo zaposlenje će moći da nađu u oblastima građevinarstva i raznih uslužnih delatnosti.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sunce će do 19. februara da prolazi kroz vaše polje ljubavi i činiće vas spremnim da izlazite u susret vašem partneru. Posvetićete posebnu pažnju potrebama voljene osobe ali će i vama biti potrebna podrška vašeg partnera kao i osećaj da ste voljeni. Vaš partner će pokazivati više inicijative za zajedničke aktivnosti, a vama će to ovog puta sasvim odgovarati.
Treća dekada februara vam donosi mogućnost da ostvarite jedan zajednički cilj, a doneće vam i plodne ideje kako da unesete nešto novo u vašu vezu što bi vam donelo neophodno osveženje i više dinamike, kao i nova zajednička interesovanja. Poboljšaćete komunikaciju. Krajem meseca ćete biti skloni da pokazujete ljubomoru, mada neosnovano.

Ako ste slobodni:

Sekstil Venere sa Saturnom na početku februara donosi vam mogućnost ulaska u ozbiljnu i stabilnu vezu sa osobom koju ste upoznali u proteklom periodu i sa kojom ste počeli da se viđate i izlazite. Ono što vam može nedostajati u nekoj meri u vezi jeste toplina emocija ali će zato sama veza biti zasnovana na vrlo sličnim ciljevima i stavovima koje oboje zastupate. Dobro ćete se razumeti, a postojaće i iskrena ljubav sa obe strane. Biće pomalo konzervativno za vaš ukus ali prihvatljivo.
Nešto stariji Lavovi će biti privučeni osobom koja će delovati povučeno i ozbiljno ali će pokazivati visok stepen kulture i kvalitetnih ličnih osobina. Ostavićete lep utisak na vašu simpatiju i vrlo brzo ćete se zbližiti. Moguć je ulazak u vezu.

Zdravlje:

Bićete stabilnog zdravlja i pokazaćete dovoljno brige za sebe. Naći ćete dovoljno vremena za relaksaciju i odmor, a obavićete i preventivne zdravstvene preglede. U trećoj dekadi februara ćete biti skloni tegobama sa cirkulacijom, kardio vaskularnim i urološkim smetnjama. U slučaju slabosti zdravlja pridržavajte se saveta svog lekara i preporučene terapije.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži proteine i vitamine. U većoj meri uzimajte integralne žitarice, ribu i povrće. Prijaće vam brokoli, karfiol, celer, sočivo, ječam, integralni pirinač, grašak i cvekla. Od voća jedite više jabuka, pomorandže, kivi i sušeno voće. Meso i mlečne proizvode uzimajte povremeno. Unosite više magnezijuma i C vitamina. Izbegavajte kafu.

Srećni brojevi:

7, 11, 16, 20, 25

horoskop
Foto: shutterstock

DEVICA

Posao:

Drage Device,
Venera će početkom februara praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom i omogućiti vam da ostvarite značajan napredak u svemu što je povezano sa kreativnošću i javnim nastupima. Ostvarićete stabilne odnose sa jednim poslovnim partnerom i siguran uspeh u jednom velikom i dugoročnom projektu što će vam uvećati zaradu. Merkur će 3. februara ući u znak Riba i doneće vam teškoće u poslovnim kontaktima. Biće potrebno da više pažnje obratite na planiranje i dogovaranje jer ćete nailaziti na promenljive i nestabilne okolnosti. Ne verujte drugima na reč, već sve rešavajte preko pravno važećih ugovora, ali obavezno proverite detaljno sve stavke kako ne biste kasnije imali teškoća zbog pokušaja podvale sa nečije strane. Venera 7. februara ulazi u znak Ovna, a kako je u ovom znaku u izgonu, doneće vam teškoće na polju platnog prometa. Izbegavajte da se zadužujete i ulazite u kredite. Mars će 16. februara ući u znak Jarca gde je egzaltiran i to će vam omogućiti da se pozabavite uspešno onim delovima radnih zadataka koje najmanje volite da radite ali je neophodno.
Merkur će 17. februara krenuti retrogradno. Na polju javnosti, u držanju poslovnih prezentacija, u odnosima sa poslovnim partnerima kao i u pravnim pitanjima nailazićete na zastoje i teškoće. Ovo nije povoljno vreme za sklapanje novih poslovnih ugovora. Jupiter će 20. februara praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam srećne okolnosti koje će vam omogućiti da povučete u pravo vreme pravi potez i ostvarite značajne dobitke. To će podrazumevati ulazak u neku vrstu rizika ali će vam se isplatiti. Trigon Marsa sa Uranom će vam doneti neočekivanu podršku za realizaciju jedne plodne ideje, a retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem omogućiće vam da započnete posao koji će vam doneti dobitke. Nezaposlene Device će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima prava, ekonomije, u javnom sektoru, kao i u prosveti. Ako imate kreativne ideje, dobićete dobro plaćeni honorarni posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Venere sa Plutonom i Saturnom na početku februara donosi vam stabilnost i sklad u odnosima sa voljenom osobom. Imaćete više vremena za lepe zajedničke trenutke, zabavu i intimu. Na polju međusobne komunikacije može da dođe do povremenih nesporazuma. Povremeno može da se javi i ljubomora u vašem odnosu sa voljenom osobom.
U drugoj polovini februara će vam se pružiti šansa za ostvarenje važnih zajedničkih ciljeva zahvaljujući sekstilu Jupitera sa Neptunom. Jasno ćete osećati potrebe vašeg partnera i vaš odnos će dobiti značajno na kvalitetu. Pružaćete jedno drugom iskrene i duboke emocije, kao i svu potrebnu podršku i pažnju. Oboje ćete se osećati srećno i ispunjeno.

Ako ste slobodni:

Početak februara vam donosi poznanstvo sa osobom koja će vas privući svojim prikrivenim strastima i stabilnim karakterom. Otkrićete da imate mnogo toga zajedničkog i doći će do obostrane snažne zaljubljenosti. Bićete skloni da vašu novu simpatiju idealizujete ali se nećete razočarati. U drugoj polovini februara ćete već biti vrlo bliski i počeće i emocije da se bude. Ući ćete u emotivnu vezu koja će opravdati sva vaša očekivanja i koja ima izgleda da bude skladna i trajna.
Nešto starije Device će upoznati osobu koju će doživeti kao srodnu dušu i sa kojom će imati velike šanse da uđu u skladnu emotivnu vezu koja će im doneti stabilnost i ostvarenje velikih želja u ljubavi. Neočekivane pogodnosti će vas pratiti.

Zdravlje:

Mada će vam zdravlje biti većim delom februara stabilno, u prve dve dekade ćete biti podložni smetnjama u vidu artritisa, kao i variranju krvnog pritiska, pa vam se preporučuje da češće kontrolišete krvni pritisak, da izbegavate velike napore i da se redovno odmarate. Praktikujte svakodnevnu psihofizičku relaksaciju i provodite više vremena u šetnji.
Potrebno je da vaša ishrana sadrži namirnice sa vlaknima koje poboljšavaju varenje, kao i namirnice koje sadrže antioksidanse. To su od povrća brokoli, sušeni grašak, sočivo, cvekla i šargarepa. Od voća su vam neophodni nar, pomorandža i jabuka. Jedite orašaste plodove, badem i čia semenke. Uzimajte crnu čokoladu, alge i vitamine A i E.

Srećni brojevi:

6, 11, 17, 21, 24

VAGA

Posao:

Drage Vage,
Venera će početkom februara praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom i doneće vam mogućnost da unapredite vaše uslužne poslove. Napredak ćete ostvariti ako se bavite privatnim poslom, građevinarstvom, prometom nekretnina, trgovinom energetskim resursima ili poljoprivrednim proizvodima. Na polju usluga ćete ostvariti stabilnije poslovanje i privući ćete više korisnika jer ćete naći način da se prilagodite njihovim potrebama. Merkur će 3. februara ući u znak Riba gde je u izgonu i to će od vas zahtevati da promenite planove i drugačije organizujete one delove vaših usluga gde imate teškoća i gde je manji promet. Nešto što se pokazalo neisplativo ćete izbaciti iz ponude. Na taj način ćete postići bolju zaradu, a imaćete i plodne ideje šta je najbolje da radite. Venera će 7. februara ući u znak Ovna, a kako je tu u izgonu, to će od vas zahtevati da više pažnje posvetite poslovnim partnerima i zajedničkim poslovima. Bićete primorani da rešavate teškoće. Ovaj mesec vam nije pogodan za sklapanje novih poslovnih ugovora niti za ulazak u nova finansijska partnerstva.
Mars će 16. februara ući u znak Jarca gde je egzaltiran i doneće vam više energije kao i povoljnih mogućnosti da postignete sve rokove na vreme. Merkur će 17. februara krenuti retrogradno, što će se nepovoljno odraziti na vaše polje usluga i odnose sa kolegama na poslu. Imaćete otežanu saradnju i zastoje u ostvarivanju planiranih zadataka. Jupiter će 20. februara praviti sekstil sa Neptunom. Imaćete dobar osećaj u šta da investirate. Bićete u mogućnosti da nabavite nova sredstva za rad, a očekuje vas uspeh u oblasti nekretnina. Ovo vam može doneti vlasništvo nad nekretninom koja će biti sedište vašeg posla ili proizvodnog pogona. Ostvarićete neočekivano dobar obrt sredstava, što će uvećati vašu zaradu.
Nezaposlene Vage će dobiti priliku da započnu privatni biznis. Mogućnost da se zaposle imaće najviše u privatnom sektoru, industriji i oblasti građevinarstva.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Venera će 7. februara ući u znak Ovna i vaše polje ljubavi i braka. To će vas navesti da više pažnje poklanjate svom emotivnom partneru, od koga ćete očekivati više podrške. Voljena osoba, s druge strane, neće imati dovoljno spremnosti da vam se posveti onoliko koliko to vama bude potrebno. To može dovesti do napetosti i prolaznog zahlađenja u odnosu.
Treća dekada februara vam donosi više sklada u odnosima sa partnerom i članovima porodice. Pružiće vam se mogućnosti da poboljšate nešto u okviru svog doma i bićete složni oko toga. Moguća je kupovina nečega što vam je neophodno u domu. Oko svega ćete se dobro razumeti, pa je ovo povoljan period za razgovor o zajedničkim planovima za budućnost.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da budete više u pokretu, da izlazite i da se zabavljate. Prva polovina februara vam donosi mogućnost ulaska u jednu avanturu koja će biti dosta uzbudljiva sa osobom koja je strastvene prirode, a upravo to je ono što će vas njoj privući i što će vam odgovarati. Otkrićete da vam ta osoba odgovara i za nešto više od avanture i osim strasti, pojaviće se i obostrana osećanja. Vaš partner za sada neće biti spreman za ozbiljnu vezu ali ćete ostvariti više bliskosti.
Starije Vage će biti sklone zaljubljivanju. Upoznaćete više različitih osoba koje će pokazati da žele da sa vama započnu vezu. Vama će više odgovarati avanture. Biće vam ubrzo jasno da je to i najviše što možete da ostvarite sa njima.

Zdravlje:

Tokom februara ćete biti osetljivog zdravlja, zbog čega je važno da preduzmete preventivne mere, kao što je pravilna ishrana, više kretanja, redovan odmor, a dobro bi vam došlo i da odete na preventivni zdravstveni pregled. Biće vam osetljiva cirkulacija, može doći do variranja krvnog pritiska i do smetnji hormonskog i meteoropatskog tipa.
Vaša ishrana treba da sadrži gradivne namirnice, pune proteina i vitamina. Ribu i meso možete češće da uzimate, mada je bolje da meso jedete kuvano, umesto pečeno i na roštilju. Od povrća jedite što više graška, zelene salate, spanaća, brokolija i sočiva. Voće jedite sveže i sušeno, posebno smokve i jabuke. Izbegavajte brzu hranu. Sireve jedite umereno.

Srećni brojevi:

7, 13, 18, 21, 26

horoskop, priroda
Foto: shutterstock

ŠKORPIJA

Posao:

Dragi Škorpioni,
Venera će na početku februara praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom, što će vam doneti napredak u pregovorima oko kreativnih projekata, a ostvarićete uspeh ako se bavite prosvetom, ugostiteljstvom i zabavom. Imaćete dobar osćeaj kako da pristupite sagovornicima i kako da predstavite važne predloge i prioritetne projekte za koje očekujete podršku. U velikim i dugoročnim projektima dobićete i finansijsku podršku. Merkur će 3. februara ući u znak Riba gde je u izgonu, pa ćete morati da izbegavate upuštanje u rizične poslove, posebno one koji zahtevaju veće investicije. Neočekivane pogodnosti imaćete na polju javnosti. Uspešno ćete se dogovoriti sa jednim poslovnim partnerom oko zajedničkog projekta. Venera će 7. februara ući u znak Ovna, a kako je ovde slaba biće neophodno da se posvetite unapređenju vaših usluga, kako biste izbegli nezadovoljne klijente. Ulazak Marsa u znak Jarca 16. februara doneće vam pojačane aktivnosti na polju komunikacija, trgovine i saobraćaja. Bićete dobro organizovani u obavljanju prioritetnih radnih zadataka.
Merkur će 17. februara krenuti retrogradno i doneće vam smetnje i zastoje u poslovima koji su povezani sa kreativnošću, dizajnom, obrazovanjem i modernim tehnologijama. Jupiter će 20. februara praviti sekstil sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj kako da postignete sporazum o saradnji koja će se pokazati isplativom na duži rok. Sklopićete unosne sporazume iz oblasti trgovine, obrazovanja, kreativnih inovacija, što vam donosi i ulazak u rizik ali će vam se to višestruko isplatiti. Poboljšanja vas očekuju i u poslovnim partnerstvima. Projekti koje budete predstavili naići će na odobravanje i značajnu podršku. Jedino dogovori oko proširenja vaših usluga neće naići na dobar prijem i moraćete da ih odložite.

Nezaposleni Škorpioni će uspeti da dobiju posao u oblastima trgovine i komunikacija. Najviše će biti tražene vaše prodajne veštine. Honorarni posao možete dobiti ako ste kreativni.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sekstil Venere sa Plutonom i Saturnom na početku meseca doneće vam važne razgovore sa voljenom osobom gde ćete razmatrati zajedničke planove za budućnost. Oko svega ćete se dobro razumeti i bićete složni, a vaši dogovori će funkcionisati stabilno i bićete u mogućnosti da ono najvažnije što se dogovorite postignete zajedničkim zalaganjem.
Druga polovina februara će vam doneti neočekivane pogodnosti za poboljšanje vašeg odnosa sa voljenom osobom. Imaćete plodne ideje kakve inovacije da unesete u vašu vezu oko čega ćete se lako složiti sa partnerom. Očekuje vas pravo osveženje koje će i vas i vašeg partnera motivisati da vašu vezu podignete na viši nivo. Imaćete puno razonode i zabave.

Ako ste slobodni:

Ovog meseca ćete želeti da nađete odgovarajuću osobu za ozbiljnu vezu. Kako već postoji bar dvoje potencijalnih kandidata, razmišljaćete kako da nastupite i koga da odaberete. Sredinom februara imaćete susret sa osobom koja će vas privući poput magneta. Oboje ćete jedno u drugome probuditi strasti i iznenada, neplanski, ući ćete u intimni odnos. Otkrićete da se dobro slažete u mnogim stvarima i da se još bolje razumete. Ovo može da bude veza koju ste želeli.
Stariji Škorpioni će biti istrajni u pokušajima da privuku pažnju i dopadnu se osobi koja ih duže vreme privlači. Odjednom će, posle dužeg vremena ignorisanja, druga osoba odgovoriti na vaša udvaranja i vrlo brzo ćete započeti novu vezu.

Zdravlje:

Očekuje vas najvećim delom februara dobro zdravlje. Bićete u dobroj kondiciji koju ćete održavati svakodnevnim fizičkim aktivnostima. Odlazak u teretanu ili neki drugi vid fizičkih vežbi biće nešto što nećete propuštati i za šta ćete biti dovoljno motivisani. Izbegavajte duži boravak napolju kada je vazduh zagađen i češće izlazite u prirodu gde je vazduh čist.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od gradivnih materija kao što su integralne žitarice i testenine. Potrebno vam je više mesa, ribe, jaja i sireva. Od povrća jedite spanać, grašak, sočivo, celer i kiseli kupus. Od voća će vam prijati sušene smokve i urme, kao i sveže jabuke i pomorandže. Jedite kikiriki, semenke suncokreta i bundeve. Pijte mineralnu vodu.

Srećni brojevi:

1, 6, 12, 19, 24

STRELAC

Posao:

Dragi Strelčevi,
Venera početkom februara pravi trigon sa Plutonom i Saturnom i donosi vam pogodnosti da ostvarite dobitke zahvaljujući vašoj veštini investiranja. Najviše koristi ćete imati od investiranja u sredstva za rad, u poljoprivrednu industriju, građevinarstvo i energetske resurse kao što su nafta i električna energija. Dobici vas očekuju i ako se bavite prometom nekretnina ili privatnim biznisom. Merkur će 3. februara ući u znak Riba gde je u izgonu, što će vas ometati u dovršavanju radnih zadataka u predviđenom roku. Biće vam teško da se organizujete i da uspostavite dobru saradnju sa drugima. Imaćete ideje kako da poboljšate promet u sektoru usluga, u čemu ćete uspeti. Venera će 7. februara ući u znak Ovna gde je izgonu, što će vas usporavati u realizaciji poslova koji su povezani sa kreativnim projektima i lepotom. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite dizajnom, kozmetikom, prosvetom i ugostiteljstvom. Mars će 16. februara ući u znak Jarca gde je egzaltiran i usmeriće vaše napore ka poboljšanju finansijskog stanja, što će vam doneti bolju zaradu do kraja meseca.
Merkur će krenuti retrogradno 17. februara i dovešće do odlaganja završetak jednog ili više projekata i više radnih zadataka. Usporiće vas nesporazumi u komunikaciji i dogovorima, a isto tako i kašnjenje u rokovima vaših kooperanata. Jupiter će 20. februara praviti sekstil sa Neptunom. Imaćete dobar osećaj kako da uvećate vaše finansijsko stanje i povući ćete dobitne poteze u pravo vreme. Vaša intuicija će vam umnogome pomoći kao i vaša veština u investicijama i praćenju tokova novca na berzama. Trigon Marsa sa Uranom će vam doneti neočekivana poboljšanja na polju usluga i zadovoljne klijente. U ovom periodu je važno da izbegavate da ulazite u rizične poslove i investicije i da se držite sigurnog pravca.

Nezaposleni Strelčevi će imati mogućnost da dobiju novi posao u sektoru finansija i usluga. Ako imate veštine u oblastima informacionih tehnologija biće vam lako da se zaposlite.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Zahvaljujući sekstilu Merkura sa Uranom u prvoj dekadi februara imaćete ideje kakve promene i novine da unesete u vašu emotivnu vezu da biste poboljšali njen kvalitet. Vaš partner će sa oduševljenjem prihvatiti vaše predloge. Potrebno je da više pažnje obratite na međusobnu komunikaciju jer može doći do prolaznih nesporazuma oko svakodnevnih sitnica.
Merkur će u drugoj polovini februara krenuti retrogradno i doneće vam teškoće oko ostvarivanja zajedničkih planova u vezi doma i porodice. To može dovesti do zahlađenja u vašim odnosima sa voljenom osobom. Vaš partner će delovati ćutljivo i povučeno, dok će vama trebati više podrške sa njegove strane. Razumećete se bolje krajem meseca.

Ako ste slobodni:

Preko jednog prijatelja ćete u prvoj dekadi februara upoznati osobu sa kojom ćete od samog početka imati iskrenu i otvorenu komunikaciju o raznima temama koje vas oboje zanimaju. Počećete da izlazite i da se viđate ali će sredinom meseca vaša simpatija početi da se povlači i delovaće neodlučno. Mogući su i nesporazumi koji će stvarati napetost u odnosu. Krajem meseca, kada Merkur bude pravio retrogradnu konjunkciju sa Suncem započećete vezu.
Nešto stariji Strelci će uložiti mnogo truda da privuku pažnju osobi u koju su duže vreme zaljubljeni, a koja se i dalje drži na distanci. Kada vam već bude delovalo da ćete pretrpeti neuspeh, doći će do pozitivnog preokreta i ući ćete u vezu.

Zdravlje:

Tokom većeg dela februara bićete osetljivog zdravlja i zbog toga je važno da održavate kondiciju u formi tako što ćete se više kretati. Bilo bi vam od koristi da se bavite svakodnevnim rekreativnim fizičkim vežbama. Bićete pojačano pod stresom, a moguće su i glavobolje, pojačani umor i loša cirkulacija. Kontrolišite krvni pritisak i nivo šećera u krvi.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži hranu punu proteina i vitamina. Vašem organizmu su potrebni minerali koje možete unositi putem mineralne vode i kalcijuma. Potreban vam je D vitamin i magnezijum. Jedite što više voća i povrća, kao i ribu. Izbegavajte brzu hranu, slatkiše, alkoholna pića i suhomesnate proizvode. Jogurt, sir i žitarice jedite umereno.

Srećni brojevi:

3, 10, 16, 18, 24

horoskop, priroda

shutterstock

Foto: shutterstock

JARAC

Posao:

Dragi Jarčevi,
Venera na početku februara pravi sekstil sa Plutonom i Saturnom koji se nalaze u vašem znaku, što će doprineti ostvarenju napretka u pregovorima oko velikih i dugoročnih poslova. Jedan ili više dogovora ćete uspešno sklopiti i privesti kraju. Uspeh vas očekuje ako se bavite oblastima saobraćaja, komunikacija i trgovine. Merkur će 3. februara ući u znak Riba gde je u izgonu i praviće vam teškoće u organizovanju obaveza, najviše oko onoga što zahteva bavljenje sitnim detaljima jer za to nećete imati dovoljno strpljenja. Imaćete plodne ideje u vezi kreativnih projekata, posebno ako se bavite programiranjem i izradom aplikacija. Venera će 7. februara ući u znak Ovna gde je u izgonu, što će vas usporavati u dovršavanju planiranih radnih zadataka. Nedostajaće vam sredstva da nešto od planiranog dovršite u roku. Mars će 16. februara ući u vaš znak gde je egzaltiran, što će vam omogućiti da vaše rukovodeće sposobnosti i vaše stručne veštine istaknete, dobijete viši stepen odgovornosti od nadređenih i ostvarite napredak na polju karijere. Osvojićete priznanja.
Merkur će krenuti retrogradno 17. februara u vašem polju planova, komunikacija i saobraćaja i doneće vam teškoće na ovim poljima. Nailazićete na kašnjenja u saobraćaju, nesporazume u dogovorima i komunikaciji, a mogući su i kvarovi na vozilima i uređajima za komunikaciju. 20. februara će Jupiter praviti sekstil sa Neptunom, što će vam doneti dobar osećaj za planiranje, dogovore i održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija. Ostvarićete veliki napredak i dobiti očekivanu finansijsku podršku, kao i kooperaciju od vaših sagovornika. Sklopićete unosne i profitabilne ugovore i sporazume. Uspeh vas očekuje i u kreativnim projektima, prosveti, oblastima zabave i menadžmenta zahvaljujući vašim novim idejama.

Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblastima menadžmenta, prosvete, komunikacija, saobraćaja i trgovine. Tražiće se najviše vaša veština komunikacije.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sa voljenom osobom ćete imati dinamične razgovore koji će vam oboma prijati jer ćete biti spremni da se jedno drugome više poveravate, a to će vam omogućiti da vam bude jasno šta je vašem partneru u ovom periodu najpotrebnije od vas i bićete spremni da to pružite. Potrudićete se da više vremena provodite kod kuće i posvetićete se svojoj porodici.
Druga polovina februara vam donosi više konfrontacija sa voljenom osobom. Oboje ćete želeti da poboljšate vašu vezu ali će vas ometati suprotna mišljenja i stavovi oko toga šta vam je neophodno da biste bili zadovoljni. Ovo ćete uspeti da rešite nalaženjem kompromisa. Krajem februara ćete imati vremena za više intime i zabave, što će vas činiti zadovoljnim.

Ako ste slobodni:

Potreban vam je ravnopravan partner, neko ko će umeti da preuzme inicijativu kada je to potrebno, neko ko će umeti da deluje nezavisno i ko će razumeti vašu potrebu da budete posvećeni svojim obavezama, jer će i sam biti ambiciozan i praktičan. Upoznaćete nekog ko se većim delom uklapa u ovu sliku sredinom februara i ubrzo ćete početi da se viđate i izlazite. Jedno drugome ćete biti odlična motivacija. Već krajem meseca odlučićete se da započnete emotivnu vezu.
Nešto stariji Jarčevi će postaviti visoke kriterijume i neće ni primećivati one koji im se udvaraju, a ne zadovoljavaju očekivanja. U drugoj polovini meseca upoznaćete osobu koja ima većim delom tražene kvalitete.

Zdravlje:

Bićete osetljivog zdravlja zbog čega je važno da više pazite na sebe i da preduzmete preventivne mere. Na prvom mestu je važno da izbegavate duži boravak na gradskom vazduhu kada je jače zagađenje. Disajni organi će vam biti osetljivi, pa ćete biti skloni prehladi i bronhitisu. Biće vam loša cirkulacija, a moguće su i probavne smetnje, kao i pojačani umor.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži integralne žitarice i sušeno voće. Možete ovu kombinaciju koristiti za doručak svakog dana, uz jogurt. Ribu sa dodatkom integralnog pirinča ili kuvanog krompira i maslinama možete više puta nedeljno da jedete. Prijaće vam ceđeni sokovi od voća. Slatkiše jedite umereno. Potreban vam je magnezijum i vitamini B i D.

Srećni brojevi:

2, 8, 15, 17, 22

VODOLIJA

Posao:

Drage Vodolije,
Venera će početkom februara praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom i doneće vam mogućnost da uvećate zaradu kroz tajne kanale, kao i kroz vešte poteze u oblastima zdravstva, građevinskih radova, poslova obezbeđenja, a postići ćete i napredak u pregovorima iza zatvorenih vrata. Dobici će vam dolaziti i od ranijih investicija u velike poslove. Merkur će 3. februara ući u znak Riba gde je u izgonu i doneće vam promenljive okolnosti na polju finansija, pa je preporuka da u ovom mesecu ne ulazite u nove investicije već da se usmerite na održavanje finansijskog stanja stabilnim. Imaćete dovoljno sredstava da prioritetne radne zadatke dovršite u planiranom roku, a to vam može doneti i neočekivane vanredne dobitke. Venera će 7. februara ući u znak Ovna gde je u izgonu. Vaši radni sastanci biće otežani, a najviše teškoća ćete imati na polju trgovine i u dogovorima sa saradnicima, gde ćete biti primorani da rešavate odnose koji neće funkcionisati korektno. Mars će 16. februara ući u znak Jarca, što će vas motivisati da se više angažujete u naporima da ostvarite bolji uspeh od konkurencije.
Merkur će krenuti retrogradno 17. februara i dovešće do teškoća na polju finansija. Isplate koje očekujete će kasniti i nedostajaće vam sredstva za nastavak pojedinih projekata. Izbegavajte da se zadužujete. Jupiter će 20. februara praviti sekstil sa Neptunom i omogućiće vam da ostvarite veliki uspeh u jednom kreativnom projektu koji će vam doneti dobitke. Imaćete dobar osećaj kako da se poslužite tajnim kanalima da biste pokrili gubitke koje vam donosi kašnjenje očekivanih sredstava. Uspećete da vaše ideje dobro unovčite i da pokrenete jedan novi projekat koji će se pokazati isplativim. Krajem meseca se možete naći na meti spletki i ogovaranja. Dobro čuvajte poslovne tajne kako ne bi došle u ruke konkurencije.

Nezaposlene Vodolije će imati pogodnosti da se zaposle u oblastima zdravstva, finansija, hemijske industrije, kao i u kancelarijskim poslovima. Biće tražene vaše tehničke veštine.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Očekuje vas miran period u prvoj polovini februara. Sa voljenom osobom ćete se dobro slagati i bićete spremni da pružate podršku i pažnju. Svoje emocije ćete pokazivati slobodno i često, što će vašem partneru prijati. Oko svega važnog ćete se dobro razumeti i imaćete prijatne razgovore o svemu što vam bude interesantno i što vas bude interesovalo.
Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi ući će 19. Februara u znak Riba i praviće u trećoj dekadi meseca niz pozitivnih aspekata. To će uneti više dinamike u vaš odnos sa partnerom. Imaćete ideje koje su vam promene potrebne da bi vaša veza dobila na kvalitetu. Posvetićete se ostvarivanju zajedničkih planova. Pojačaće se vaša strastvenost.

Ako ste slobodni:

Nailazićete na osobe koje će vam se na prvi pogled dopadati ali kada ih upoznate i razmenite nekoliko reči, doći će do opadanja vašeg zanimanja za njih jer ćete ustanoviti da ste različiti i da nemate slična interesovanja. Sa jednom osobom ćete češće da se viđate i izlazite ali ćete u njenom društvu brzo menjati raspoloženja. Nekada će vam prijati, a nekada će vam biti dosadno. Sredinom meseca ćete upoznati nekoga s kim ćete se bolje razumeti i ko će pokazati osećanja.
Nešto starije Vodolije će se ponašati nestalno. Viđaćete se sa dve osobe koje vas privlače ali će u oba slučaja vaš odnos da se odvija u granicama zabave i biće površan. Krajem meseca ćete doneti odluku s kim želite da se emotivno zbližite.

Zdravlje:

Potrebno je da ravnomerno rasporedite vaše aktivnosti i odmor. Izbegavajte da se iscrpljujete fizički ali isto tako izbegavajte i da previše sedite. Ako se bavite poslom koji zahteva puno sedenja ili stajanja, neophodno je da bar sat vremena dnevno radite lakše fizičke vežbe ili da odete u šetnju. Biće vam osetljiva leđa i urinarni trakt.
Vaša ishrana bi trebalo da sadrži ravnomeran unos voća i povrća. Prijaće vam mešano povrće pripremljeno u blenderu, kao i voćni sokovi pripremljeni u sokovniku. Morska i rečna riba su vam važan izvor proteina i zbog toga je pripremajte više puta nedeljno. Unosite više magnezijuma i kalcijuma, kao i A i D vitamina. Izbegavajte brzu hranu, kafu i slatkiše.

Srećni brojevi:

8, 14, 17, 21, 26

RIBE

Posao:

Drage Ribe,
Venera koja prolazi kroz vaš znak će na početku februara praviti sekstil sa Plutonom i Saturnom. Doneće vam stabilnu saradnju i značajnu pomoć dugogodišnjih saradnika u ostvarivanju važnih ciljeva. Imaćete dobar osećaj kako da pristupite drugima u organizovanju zajedničkih akcija i uspećete da se prilagodite nestabilnim situacijama na poslu. Merkur će 3. februara ući u vaš znak gde je u izgonu i usporiće vas u organizovanju svakodnevnih radnih zadataka, kao i u dogovorima i komunikaciji sa vašim kolegama, saradnicima i nadređenima. Neke planove ćete biti primorani da odložite zbog otežanih okolnosti za njihovu realizaciju. Ipak, uspećete da ostvarite napredak u razvoju jednog prioritetnog radnog zadatka zahvaljujući svojim plodnim idejama. Venera će 7. februara ući u znak Ovna gde je u izgonu i doneće vam spletke nedobronamernih ljudi koji žele da steknu korist tako što će poljuljati vaš položaj i ugled. Mars 16. februara ulazi u znak Jarca gde je egzaltiran i donosi vam uspeh u zajedničkim poduhvatima. Poboljšaćete saradnju na svim nivoima.
Merkur će krenuti retrogradno 17. februara, što će dovesti do vašeg privremenog povlačenja sa jednog položaja gde ste imali rukovodeću ulogu. Bićete primorani da se okrenete rešavanju zaostalih i odloženih obaveza koje će vas prilično usporavati u izvršavanju radnih obaveza. Jupiter će 20. februara praviti sekstil sa Neptunom, što će vam doneti povoljne mogućnosti za sklapanje profitabilnog ugovora sa investitorima koji će vas podržati u realizaciji jednog kreativnog projekta. Veliki uspeh i dobru zaradu ćete ostvariti ako se bavite oblastima informacionih tehnologija, izradom aplikacija i programiranjem. Vaše ideje naići će na podršku. Svakako budite pažljivi u vezi forme ponuđenih ugovora i finansiranja.

Nezaposlene Ribe će dobiti mogućnost da se zaposle u oblastima trgovine, informacija, komunikacija, novinarstva, saobraćaja, kao i u oblasti dizajna i usluga vezanih za lepotu i modu.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Na početku februara će vaš partner postati više vezan za vas i biće mu potrebno više pažnje i podrške. U razgovorima ćete provoditi više vremena jer ćete nastojati da razjasnite nešto što vam je pravilo nejasnoće i nesporazume u ranijem periodu, a što i u ovom mesecu može početi da se ponavlja. Povremeno ćete biti skloni impulsivnim reakcijama i jakim strastima.
Druga polovina februara biće vam promenljiva. Nailazićete na nerazumevanje od strane voljene osobe za vaše planove i akcije. Uzrok toga će biti jer ćete imati manje vremena i nećete dovoljno pažnje poklanjati partneru. Krajem meseca će vam retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem omogućiti da rešite nesuglasice. Vaša veza će biti stabilna i skladna.

Ako ste slobodni:

Jedna osoba će na početku februara pokazati kako je zaljubljena u vas i pokušavaće da vam privuče pažnju ali će delovati prilično nevešto u tome, toliko da će vam biti smešno. Bez obzira na to, dopašće vam se ali nećete pokazati jasnu naklonost. Povremeno ćete se viđati i razmeniti nekoliko reči ali ćete biti na distanci. Od sredine meseca će druga strana početi više da se trudi i da ispravlja greške koje je pravila na početku. Do kraja meseca ćete već biti zainteresovani.
Nešto starije Ribe će pokušati da uđu u vezu sa osobom koja im poklanja pažnju ali će naići na nerazumevanje, pa će odustati. Sredinom meseca očekuje vas susret sa bivšim partnerom. Probudiće se emocije i pokušaćete ponovo.

Zdravlje:

Zdravlje će vam biti osetljivo zbog čega je potrebno da preduzmete preventivne mere, a bilo bi vam od koristi i da odete na preventivni zdravstveni pregled. Moguće su reumatske smetnje, ali i pojačana osetljivost na stres. Potrebno je da se više odmarate i da nalazite svakog dana vreme za psihofizičku relaksaciju. Prijale bi vam duže šetnje u prirodi.
Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od lako svarljive hrane. Kuvano povrće u vidu čorbe sadrži sve što je neophodno vašem organizmu, pa to možete češće da pripremate. Voće možete jesti sveže, sušeno i u vidu soka. Meso i mlečne proizvode, kao i testenine i žitarice jedite umereno. Izbegavajte pečenu i brzu hranu. Uzimajte vitamin D i kalcijum.

Srećni brojevi:

2, 7, 16, 20, 24