Horoskop, zodijak
Shutterstock
Horoskop, zodijak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nakon letnje sezone eklipsi i prelaska Marsa u znak Ovna sve je živnulo i pokrenulo se. Pored toga, lične planete Merkur i Venera su u direktnom hodu, i krajem jula će izaći iz "senke", što znači da se naša lična preispitivanja i prepravke svih vrsta bliže kraju. U avgustu nas očekuje novi raspored igrača na terenu, a sa tim i nova energija.

Vraćanje na početak pomaže da jasnije sagledamo trenutnu situaciju. Krajem marta Mars je obrazovao konjunkciju sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom na poslednjim stepenima Jarca.

Konjunkcija predstavlja početak zajedničkog ciklusa dve planete. Ovoga puta imali smo sve - puta tri. Ovaj aspekat se još zove i "nula", kao što u ponoć imamo 00:00. Dan počinje, ali ne vidimo ništa, još je mrak. Karantin i epidemija zaustavili su u letu naše planove i naterali nas na povlačenje i introspekciju.

Avgust je to jutro koje smo čekali. Lične planete su u direktnom hodu. Sve se odvija brzo. Popravljaju se stvari koje su krenule u pogrešnom pravcu i ne funkcionišu. Treba iskoristiti ovaj period maksimalno, jer će sledeća faza u septembru i oktobru, kada Mars bude retrogradan, veoma podsećati na šutiranje penala.

Horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dakle, vrlo statično, uzbudljivo i napeto u isto vreme. "Staro društvo" je ponovo u kontaktu, ali ovoga puta u kvadratu. Ovo je dinamičan aspekat, inicira, donosi pokret i neminovnu promenu.

Na jesen počinje ljuljanje broda.

Važan je i 13. avgust 2020. Mars kvadrat Pluton R na 23 stepena (agresija, sve ili ništa, krize i ekstremne krajnosti u ponašanju, nasilje i zlostavljanje, potrebne su samokontrola i samosvest da bismo se suočili sa izazovoma u vremenu krize da bismo pomogli i odbranili bliske osobe, intenzivne i duboke želje, rođeni borac, potreba za kontrolom, tendencija da se drugima nameće volja).

Treći važan datum je 24. avgust 2020. Mars kvadrat Saturn R 26 stepeni (ljutnja i frustracija, naporan i strpljiv rad na postizanju ciljeva, perfekcionizam, spoj akcije i samokontrole, istrajnost uprkos teškoćama, fokusiranje na cilj donosi postignuće, s jedne strane rešavanje teških zadataka i velika očekivanja, a sa druge sumnja u vlastitu moć i sposobnost kada se preuzima inicijativa).

Iako ovoga puta nije glavna tema, Venera nas neće ostaviti ravnodušnim. U kratkom periodu od 26. avgusta do 4. septembra, ona će biti u znaku Raka i formirati opoziciju (180 stepeni) sa planetama u znaku Jarca i kvadrat (90 stepeni) sa Marsom. Dakle, imaćemo kardinalni T kvadrat. Velika promena koja je u toku odraziće se na porodične i partnerske odnose, osećaj lične i finansijske sigurnosti biće poljuljan.

Horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock