horoskop
shutterstock
horoskop

shutterstock

Foto: shutterstock

U ponedeljak, 30. novembra, u 10 sati i 44 minuta očekuje nas pun Mesec i pomrčina Meseca n 8 stepenu Blizanca. U decembru nas očekuje još jedno, pomračenje Sunca u Strelcu, Svemir kao da nas priprema za promene koje se pokreću od kraja godine. Podstiče nas da pustimo, otpustimo sve ono što više nije naše, što nam više ne treba, kako bismo mogli stvarati bolji i kvalitetniji život.

Ovo je poziv na buđenje, na promenu koja bi trebala početi od našeg uma, od načina na koji razmišljamo, kako komuniciramo sa drugima.

Jesmo li spremni otvoreno reći ono što mislimo, na način koji vodi prema rešenju problema, umesto da ga dodatno komplikuje?

Možemo li biti gospodari vlastitog uma i prepoznati kada on radi za nas, a kada nas minira predviđajući crne ishode?

Važno je živeti sada, uzeti ono što je sada vidljivo. Delovati sa onim što nam je sada jasno i pustiti da se stvari dalje odvijaju kako bismo skupili još informacija koje su vam potrebne za jasnoću.

Ovo pomračenje sugeriše i promene u bližoj okolini, u odnosu sa bliskim rođacima, u načinu na koji učimo i procesuiramo informacije. Divno je ako nas pokrene na dodatno obrazovanje. Divno je ako u trenutnim okolnostima kakve god da jesu, vidimo priliku, a ne problem. Jedan susret ili razgovor može pokrenuti novu lavinu zbivanja.

horoskop, nebo, priroda

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Sve što je vezano uz školovanje, promet, kretanje, društvene mreže i sredstva za komunikaciju podložno je intenzivnijim uticajima.

Vladar pomračenja je Merkur koji se nalazi u Škorpiji u pozitivnom aspektu sa Saturnom. Strpljenje, disciplina, istrajnost vode nas prema željenim rešenjima. U tome nam mogu pomoći starije osobe ili osobe koje su usko specijalizovane u nekom području.

Ovo je poučno pomračenje. Pita nas u šta verujemo, koliko vremena provodimo na mobilnom telefonu, društvenim mrežama, čime punimo svoj mentalni prostor, koliko pazimo na sebe u interakciji s drugima te gubimo li vreme na objašnjavanja i prepirke samo da bismo dokazali svoje ili smo spremni ići prema kompromisima, rešenju spora.

Nemojte previše racionalizovati stvari, dopustite i osećajima da progovore. Pazite da ne raspršite svoju energiju na previše stvari odjednom što vodi u površnost.

Pozitivne promene idu kroz učenje, kretanje, komunikaciju kojom doprinosimo pozitivnim rešenjima.

Ovo pomračenje biće naročito značajno za Blizance, Device, Strelce i Ribe, kao i one koje imaju Podznak u tim znakovima, a njegovo delovanje proteže se na narednih šest meseci.