saturn
Shutterstock
saturn

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pre tačno godinu dana svi smo uskočili na "poligon". Izgledalo je da smo zaglavljeni i da nikada neće doći kraj, ali evo nas na novom nivou "kosmičke igrice". Ako pogledamo sebe unutrašnjim vidom, shvatićemo da više nikada nećemo biti isti.

Uran je 14. januara krenuo direktno i novoj energiji daje dodatno ubrzanje. Velika mašinerija će se pokrenuti.

Ovo je dominantna energija godine. U jednoj oblasti života osećaćemo snažnu unutrašnju potrebu da konačno uradimo nešto neuobičajeno, neočekivano, originalno, da sprovedemo individualnu revoluciju i reformu (Uran).

Na drugoj strani biće strah od promene i napuštanja udobnosti. Saturn će postavljati ograničenja i restrikcije da bi održao strukturu, prenosi Magazin Novosti.

Do promene će svakako doći i jedino u čemu možemo da pogrešimo jeste da dozvolimo da sumnja i strah pobede i da odustanemo.

Ko će osetiti Urana?
Ove godine, zajedno sa Saturnom u Vodoliji, dobija glavnu ulogu i ponovo ima priliku da zablista. Kvadrat ove dve planete biće aktivan cele godine i niko se neće izvući, svako će ga osetiti, iako će najviše delovati na pripadnike prve dekade fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija).

Mars na novom zadatku

Suština godine koja je za nama bila je da se stara struktura društva koja više ne služi svrsi sruši, da bi se izgradilo novo društvo na novim principima. Na ličnom planu trebalo je da "izađemo na crtu", zauzmemo se za sebe i prevaziđemo lične strahove i kočnice.

Posle punih šest meseci provedenih u Ovnu, 6. januara Mars je prešao u znak Bika. To znači da će sve ono što se intenzivno kuvalo, sada dobiti materijalnu formu, videćemo rezultat.

zemlja sunce

Profimedia.rs

Pored toga, 19. januara Sunce ulazi u Vodoliju, a Merkur je već tu i ušao je u "senku" 15. januara (30. januara kreće retrogradno, malo upozorenje onima koji planiraju putovanje, ili dogovore i sklapanje ugovora). To znači da će sredinom meseca tri planete u Vodoliji (Sunce, Jupiter, Saturn) biti u kvadratu sa Uranom i Marsom u Biku, čiji spoj se inače naziva eksplozija (jedan kvadrat je napetost, obratite pažnju: ovde imamo šest umreženih kvadrata).

Bik vlada drugom kućom horoskopa - finansije, zarada, osećaj sopstvene vrednosti, a Vodolija jedanaestom kućom - dugoročni planovi i ciljevi, velike društvene grupe, političke organizacije, berza, internet.

Kada se ove dve oblasti života sudare, biće to prava eksplozija, finansijska, politička, lična. Pritisak će biti toliko jak da ćemo ili zauvek ostati ispod kamena, ili ćemo poleteti visoko i osvojiti slobodu.

Ovo izgleda kao da ćemo sva uzbuđenja koja nam donosi 2021. potrošiti za tih nekoliko dana i posle nećemo imati šta da radimo. Ne brinite, biće toga još, ali ne u ovakvoj koncentraciji, kada tokom godine lične planete budu tranzitirale kroz znak Bika, Lava i Škorpije.

Komentari (1)

Brana

19.01.2021 00:54

A mene me interesuje jel znate vi možda gde mogu da kupim dobre čvarke?