Zvezde, Nebo, Zvezda PAdalica, pun mesec
Shutterstock
Zvezde, Nebo, Zvezda PAdalica, pun mesec

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Blizanaca, što donosi naglašenu komunikaciju za ovu nedelju, a prvi aspekt je prema Merkuru, planeti komunikacije. Ovaj aspekt nagoveštava da u ovoj sedmici možete dobiti značajne informacije, postići dogovore, pokrenuti ideje na koje ste neko vreme čekali, potpisati važne ugovore. Međutim, sve ideje, planovi i pregovori su vezani za raniji period, a ne za nešto novo.

Ove nedelje Merkur kreće retrogradno, pa nije ni savet upuštati se u potpuno nove poduhvate, posebno kupovinu automobila, telefona i uređaja, kao ni potpisivanje i sklapanje novih poslova. Ukoliko ste već u ranijem periodu pričali o tome ili pokrenuli nešto od toga, šanse da se nešto izjalovi su male.

Ponedeljak iskoristite da obavite važne pozive i da pribavite informacije koje su vam potrebne. Takođe, dobar je trenutak da rešite papirologiju, objavite nešto svetu, izdate knjigu ili blog, možete upisati neku edukaciju ili kurs. U ponedeljak veče Mesec prelazi u znak Raka. To će u utorak i sredu doneti teme porodice, porodičnih odnosa, nekretnine i privatnog biznisa.

Utorak je odličan dan da pokrenete promene unutar stambenog ili poslovnog prostora. Renoviranje. Obrada zemljišta, uzgajanje biljaka, restorani, poljoprivreda, bilo koja delatnost koja se tiče hrane, uzgajanja i tela sada je podržana. Počnite nov režim ishrane. Kupovina ili prodaja nekretnina. Investicija u biznis.

Pun mesec u Meksiku

EPA/FRANCISCO GUASCO

Foto: EPA/FRANCISCO GUASCO

U utorak imamo kvadrat između Sunca i Urana što donosi pad sistema, borbu protiv autoriteta, sukob između nadređenih i podređenih, štrajkove, izazov kroz oca, muža, šefa, direktora. Pojačan stres i nervoza. Potreba da se nešto važno izmeni.

Sreda je dan pred pun Mesec kada napetost raste, a pojačana osetljivost i ranjivost je prisutna. Ljudi su mnogo emotivniji i burnije reaguju. Porodične svađe. Sukobi između slabijih i jačih. Smena u hijerarhiji.

U četvrtak Mesec ulazi u znak Lava i obrazuje niz izazovnih aspekata zajedno sa punim Mesecom. Ovog dana budite posebno oprezni u komunikaciji i reakcijama. Pojačane glavobolje i osetljivost stomaka. Ovaj dan donosi potrebu da se naglašava ego i dominacija, što može rezultirati reorganizacijom prioriteta i pozicija unutar određenih struktura u kolektivu, ali i na ličnom nivou. Svaku situaciju možete prenaglašeno doživeti.

Nešto se radikalno mora promeniti, i ukoliko niste spremni i otvoreni za promene, najverovatnije ćete reagovati strahom i otporom. Najbolje bi bilo kada bi sami pokrenuli nešto novo, izašli iz svoje zone komfora i suočili se sa svojim najvećim strahovima. Ovog dana se Venera sastaje sa Plutonom, što donosi veliku promenu unutar partnerskih odnosa. Vraćanje starih partnera ili osoba iz vaše prošlosti. Donosi potrebu za kontrolom, manipulacijom i jake strasti, što može rezultirati ljubomorom i posesivnosti.

U petak imamo lep aspekt između Sunca i Jupitera u znaku Vodolije koji donosi nove zakone, širenje svesti kroz kolektiv, udruženja, društvene mreže, internet, pokrete i projekte. Neke vesti i saznanja vas mogu šokirati. Uvođenje novih mera. Promene u školstvu i ministarstvima. Humanitarni projekti. Štrajkovi.

U subotu Merkur kreće retrogradno, što zahteva poseban oprez u saobraćaju i komunikaciji tog dana. Ovu sedmicu najviše mogu osetiti osobe sa znakom ili podznakom Blizanci i Device. Pozabavite se svojim zdravljem, ishranom i pospremite svoj životni prostor. Pobacajte sve što je višak. Potrudite se da izbegnete konflikte koji mogu nastati zbog loše komunikacije. Dva puta pročitajte tekst, posebno sitna slova. Pazite kome šaljete SMS poruke.

U nedelju se posvetite spremanju zdravih obroka, i ne kritikujte ni sebe ni druge. Zaokupite se obavezama da ne biste primećivali greške i mane u drugima.

BONUS VIDEO: