horoskop, zvezde, astrologija, tuga
shutterstock.com
horoskop, zvezde, astrologija, tuga

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Za sve one ljude koji postižu vrhunske rezultate ili im ide sve od ruke u životu, kaže se da su rođeni pod srećnom zvezdom. Ova izreka je poznata u mnogim narodima ili na mnogim jezicima i osim što dobro zvuči ona ima svoje racionalno objašnjenje i značajnu vrednost u preciznim astrološkim predikcijama.Prilikom tumačenja natalne karte astrolozi od pamtiveka pridaju veliku važnost zvezdama stajačicama, a evo i zašto.

horoskop, zvezde, astrologija, tuga

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Među srećnim zvezdama posebno mesto su zauzele četiri kraljevske zvijezde. Njihovo prisustvo na istaknutom mestu u natalnoj karti kao što su pozicije Sunca, Meseca, AS, ili vladar horoskopa kao i MC, smatra se pouzdanim pokazateljem posebne životne sudbine koja se po mnogo čemu razlikuje od onih uobičajenih.

Kraljevskim zvezdama nazvane su zvezde Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut, koje se nalaze u četiri fiksna sazvežđa Zodijaka (Bik, Lav, Škorpija i Vodolija). Zanimljivo je da je od ova četiri sažveđa i njihovih simbola sazdana sfinga, čuvar drevnih piramida u Egiptu. Ljudska glava predstavlja Vodoliju, prednji deo trupa Lava, zadnji deo trupa Bika, i na leđima ima krila, drevni simbol Škorpije.

Sledeća na redu je kraljevska zvezda Regulus (29 stepeni Lava i 58 minuta) predstavlja samo srce Lava. Ovo sazvežđe je samo po sebi poznato kao kraljevsko. Taj dvostruki kraljevski uticaj čini ljude sa istaknutom pozicijom Regulusa u natalnoj karti izuzetno svesnim svoje posebnosti. Oni su uvek sigurni u sebe i smatraju da im je mesto na samom vrhu socijalne lestvice, koje im je rezervisano već samim rođenjem. Zanimljivo je da ova zvezda uskoro, tačnije decembra 2012. preći iz muškog znaka Lava u ženski znak Device. Time će označiti poćetak opštih promena unutar raspodele vlasti na svim nivoima društva i postepeni prelazak iz patrijarhata u matrijarhat.

horoskop, zvezde, astrologija, tuga

Pixbay

Foto: Pixbay

Sledeća kraljevska zvezda je Antares (9 stepena Strelca i 52 minuta) koja se smestila u samom srcu sazvežđa Škorpiona. Ona ljudima daje mudrost i sposobnost preuzimanja liderstva, naročito u kriznim situacijama. Antares daje ljudima izuzetne sposobnosti na planu strategije, što ih čini gotovo nepobedivim u svim oblicima ratovanja. Za razliku od zvezde Aldebaran koja se nalazi na suprotnom stepenu i znaku, Antares usprkos postizanju velikog bogatstva u svojoj osnovi uopšte nije vezan za materijalni svijet i novac. On svoj smisao traži u temeljnoj transformaciji duše i ispunjavanju nekih viših ciljeva, koji su obavezno iznad svakodnevnih normi ponašanja. Zbog svoje ekscentičnosti donosi opasnost od izdaja i prevara najbližih saradnika.

Fomalhaut (3 stepena Riba i 58 minuta) obeležava kraljevsku zvezdu u sazvežđu Vodolije i predstavlja riblja usta koja piju vodu koja teče iz Vodolijine urne. Riječ je o vodi života koja sa sobom donosi ogromnu kreativnu inspiraciju. Ova kraljevska zvijezda donosi uspjeh na planu umetnosti i estetike. Ljudi koje je obeležio Fomalhaut su intelektualna i stvaralačka elita unutar bilo kog društva. Oni su ti koji bi svojim uzorom trebalo da poduče buduće generacije.