Strah panika žena uplađena žena užas
Shutterstock
Strah panika žena uplađena žena užas

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Svako od nas je paranoičan u vezi s nečim i sumnja u nešto. Verovatno ste se nekad zapitali: "Prate li svaki korak na internetu o meni?" Kada su horoskopski znakovi u pitanju, paranoje su se razvile iz njihovih najvećih strahova, a svaki od znakova pretera katkad u svojim neracionalnim mislima.

Ovan

Ovan se boji da ne drži sve pod kontrolom i nikad se ne oseća lošije nego kad ne može imati sve konce u rukama, bilo da je reč o ljudima ili nepredviđenim okolnostima. On tada počinje da preispituje sebe i svoju snagu, na koju je najponosniji. Njegov najparanoičniji strah je da će organizovati okupljanje na kome se niko neće pojaviti.

Bik

Bik se užasava toga da ne bude prvi u nečemu jer u njegovoj glavi ništa drugo ne dolazi u obzir. On želi da vam bude najvažnija osoba na svetu, a ako mu se učini da to nije tako, biće toliko okrutan prema sebi kao da se ceo njihov svet srušio i da nema nade da ikad sve dođe na svoje.

Blizanci

Blizanci se ne mogu posvetiti nečemu i beže od toga što je dalje moguće. "Šta ako moram? Šta ako oni traže nešto od mene?". Oni ne žele da "dele" sebe ni sa kim pa kada se nađu u situaciji kada to moraju da učine, padaju u očaj. Misao o rasporedima, planiranju ili pridavanju jednoj ideji skoro ih fizički boli.

Rak

Rakovi se boje svega i paranoični su pri pomisli da će ih taj strah svladati. Oni vole da ih drugi vide kao čvrste osobe, samostalne i mudre, a duboko u sebi preplašeni su čak kada izađu iz kuće. Rak se boji da će se razboleti ako izađe na hladno pa ostaje u kući jer ga hvata paranoja od pomisli na bolest.

Lav

Lav se užasava od straha da se neće svideti ljudima. On kroz život ide smatrajući da ga svi na svetu ludo vole – zbog njegovog šarma, izgleda, topline i druželjubivosti. Ako Lava stavite u sobu u kojoj niko ne zna ko je on, izbezumiće se, postaće paranoičan i počeće da sumnja u sebe.

SENKA, STRAH, SAN

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Devica

Device preteruju u razmišljanju, a kada sve preokrenu po glavi nekoliko puta, postaju paranoični i po pitanju najbanalnijih stvari. Devica se boji svega što bi moglo da se dogodi. Ako sedne u auto, preznojiće se pri pomisli šta bi bilo ako bi doživela saobraćajnu nesreću i koliko bi je to koštalo. Finansije najviše opterećuju ovaj horoskopski znak i od pomisli na siromaštvo hvata ih panični strah.

Vaga

Vaga se boji da će biti uhvaćena u laži. Pripadnici ovog znaka su najčešće dobri lažljivci i od prevare znaju da naprave umetnost, ali u isto vreme i da pretrnu od straha da će neko otkriti njihovu laž. Po glavi im se često vrzmaju paranoične misli: "Šta ako moj partner shvati da sam ga lagala? Kako da se izvučem iz toga?"

Škorpije

Ovaj horoskopski znak najviše strahuje od toga da će izvršiti preveliki pritisak na nekoga. Škorpije ne znaju kada treba da stanu i ponekad stvarno preteraju. Oni ne žele odbijanje pa kada čuju bilo šta što nalikuje tome (na primer: "Prestani da mi govoriš šta treba da uradim, Škorpijo!"), povuku se u svoje paranoične fantazije misleći da ih neko odbacuje. U stanju su da svojim napornim i dosadnim ponašanjem oteraju nekoga od sebe pa da se onda danima grizu i pitaju zbog čega se taj neko tako poneo.

Strelac

Strelac kroz život ide skoro sasvim oslobođen paranoje, sve dok ne dođe u srednje godine. Tada počinje da gubi razum. Oni bezbrižno žive u svom svetu i koriste sve prednosti svoje mladosti, sve dok u zrelim godinama ne shvate da život nije potpuna sloboda i da treba da preuzmu odgovornost za svoje postupke. Strelci se paranoično boje odrastanja čak i kada zapravo odrastu.

Strah panika žena uplađena žena užas

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jarac

Jarčevi lude zbog neorganizovanosti. Oni vole detaljno da isplaniraju sve i da se svi pridržavaju plana. Kada nešto krene van zacrtanog puta, Jarčevi zamišljaju najgori mogući scenario: propale planove, neobavljene zadatke, nekvalitetno odrađen posao. Ako želite da iznervirate Jarca, napišite mu poruku i napravite grešku u pisanju svake važne reči.

Vodolija

Vodolija se boji nemogućnosti izbora. Tada se oseća kao da je stavljena u kutiju iz koje može da izađe samo kroz sićušni otvor koji joj je ostavljen kao jedina mogućnost. Rođeni u ovom znaku ne mogu da podnesu pomisao da se saglase s nečim što nije u skladu s njihovim stavovima. Vodolije žele izbor, ponude, raznolikost. Ako nemaju gde i mogu da urade samo jednu stvar, paranoja će ih uzeti pod svoje.

Ribe

Ovaj horoskopski znak boji se najviše samoće. Ako su predugo same, Ribe će početi da umišljaju da su ih svi napustili zauvek, ali se one neće zaustaviti tu, nego će ići do kraja, do potpunog izluđivanja sebe. Ako su ostale same, doneće zaključak da im se to dogodilo jer su jadne i bezvredne.