astrologija
Shutterstock
astrologija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Od 6.5.2020. Sunce je ušlo širokim orbisom u kvadraturu sa Marsom, aspekt će se pojačavati do datuma egzaktne kvadrature 7.6.2020. posebno jak će biti od 1.6 do 7.6.2020. i donosi padove na ličnom i profesionalnom planu, daje bezvoljnost, nemotivisanost, nedostatak samopouzdanja, osećaj nemoći, ljutnje i besa zbog lošeg odvijanja situacije, daje greške u postupcima, odlukama i ponašanju, lošu organizaciju i konfuznost.

Aspekt od 7.6. kreće u separaciju ublažavaju se negativni uticaji svakog dana sve više i do 6.7. ovaj negativni aspekt prolazi.

Rađanje Venere

Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

U mesecu smo gde je Venera pod blagotvornim uticajima komunikativnog znaka Blizanca. U životu ponovo žudimo za lakoćom, ali od 13.5. do 25.6.2020. ima retrogradnu fazu. Moglo bi biti vredno vremena da detaljnije pogledamo prirodu svoje čežnje. Nezadovoljena potreba mogla bi nas iskušati da ostanemo u pasivnom stavu, bilo da se osećamo žrtvama ili postavljamo stalne zahteve prema drugima, umesto da svoju čežnju koristimo kao nacrt za aktivno oblikovanje sopstvenog života.

Još se dve planete u maju okreću retrogradno: Saturn 11.5.(do 29. 9.) i Jupiter 15. 5. (do 13. 9.). Pluton je već retrogradan od 26.4., sve tri planete koje su umešane u događaje poslednjih nedelja sada se kreću unazad kroz zodijak. Mnogo toga što se od tada odigralo prebrzo, sada se mora pažljivo osmisliti i ispraviti. Očekuje se uzajamno kajanje.

Mars

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mars 13.5. je ušao u znak Riba, što, s jedne strane, daje nadu da će se ovakvi sporovi voditi uz određeni stepen popustljivosti. S druge strane, ponekad može biti teško doći do suštine stvari. Nejasne ili čak prikrivene radnje mogle bi imati posledice u kasnijoj fazi. 20. maja kada Sunce ulazi u Blizance, a zatim sledi u Blizancima Mlad Mesec blagotvorni egzaktni tigon sa Saturnom u Vodoliji dva dana kasnije. Merkur formira konjunkciju sa Venerom, i kvadriranje Neptuna donosi nerazumevanja i napetosti na ljubavnom i materijalnom planu.

Vazdušni uticaja Blizanca sada su još snažnije naglašeni. Ideje se razmenjuju i tu se može pojaviti određena lakoća. S druge strane, moglo bi doći do prilično nedoumica i opšte tendencije ka prenaglašavanju. Ipak, postoji još jedna važna manifestacija Blizanca – trgovina – a sasvim je moguće da će se ukinuti ograničenja i trgovina, raspoloženje i ljubav može dobiti šanse da se oporavi i razvije ponovo.

Zodijak, horoskop, blizanci

Foto: Shutterstock

Foto: Foto: Shutterstock

Inkonjukcija Saturna i Severnog mesečevog čvora kreće se separaciono u slabljenje asspekta. Ovo je napet i ograničavajući nebeski aspekt, donosi krutost ličnu i kolektivnu neuskladjenost sa okruženjem i okolinom oko sebe. Postoji jaka potreba da se prilagodjava vladajućim sistemima i da se napravi saradnja, doživljava se prisila, traga se intezivno za načinom izlaska iz izolacije. Aplikacioni ili ulazeći, pojačavajući aspekt je bio do 18.4. tada je bila egzaktna inkonjukcija a od 19.4. kreće popravljanje situacije odnosno separacija, odvajanje aspekta 18.5. separacija prelazi 1. stepen i to je dan početka dobre relaksacije i prolaska napetosti.