Konzilijum Atlas
Alo / Masanori Jošida
Konzilijum Atlas

Alo / Masanori Jošida

Dr Sanja Filipović, anesteziolog, i dr Nemanja Zarić, specijalista opšte hirurgije, Foto: Alo / Masanori Jošida

Konzilijum lekara zaposlenih u toj ustanovi je nakon razmatranja situacije svih prijavljenih pacijenata odlučio da operaciju dobije čitateljka Nela Todosijević iz Kraljeva.

- Ovakva vrsta oboljenja je veoma česta i uspešno se rešava hirurškim putem. U Opštoj bolnici „Atlas“ opredeljujemo se za THD metodu kad god je to moguće, budući da ima prednosti u odnosu na druge. Intervencija podrazumeva podvezivanje hemoroidnih arterija, uz brži i po pacijenta lakši postoperativni tok - objasnio je dr Nemanja Zarić, specijalista opšte hirurgije.

Konzilijum Atlas

Alo / Masanori Jošida

Nelina dokumentacija, Foto: Alo / Masanori Jošida

Za ovakvu intervenciju koristi se analgosedacija, vrsta blage i plitke anestezije.

- Pacijent će imati maksimalan komfor, a neće imati neprijatnosti ili bolove - istakla je dr Sanja Filipović, anesteziolog.

Nakon konzilijuma, pozvali smo Nelu i obavestili je o odluci tima lekara bolnice „Atlas“.

- Baš ste me iznenadili. Hvala vam svima! Poslednjih godinu dana imam učestale probleme i obilna krvarenja. Zaista sam strahovala za svoje zdravstveno stanje, a bol koji osećam remeti mi svakodnevicu - rekla je Nela.

Naša akcija se nastavlja. Ove nedelje delimo besplatnu estetsku operaciju grudi, a narednih artroskopiju kolena, operaciju nosa, spermatokele i abdominoplastiku.

Atlas

Foto: Privatna arhiva

Nela Todosijević: Foto: Privatna arhiva