JKP "Gradska čistoća"
Alo!/Dejan Briza
JKP

Alo!/Dejan Briza

JKP "Gradska čistoća", Foto: Alo!/Dejan Briza

To preduzeće je odbacilo kao neosnovane i neistinite tvrdnje sindikata Sloga da su zaposleni u tom preduzeću primoravani da skupljaju "kapilarne" glasove za SNS i tvrde da je pozadina tih otpužbi lični interes Nešovića, koji na taj način pokušava da odloži sprovođenje disciplinskog postupka, nakon što je otkriveno da je falsifikovao diplomu pri zasnivanju radnog odnosa.

Navode da je Nešoviću Upozorenje da su se stekli uslovi za otkaz Ugovora o radu uručeno pre nego se svojim dopisom obratio gradonačelniku Beograda, iznoseći, kako navode, brojne neistine s ciljem da se osveti rukovodstvu preduzeća.

Dodaje se da su krajem prošle godine nadležni organi utvrdili da je Nešović lažirao dokumentaciju o završenoj srednjoj školi koja je bila osnovni uslov za zasnivanje radnog odnosa, te je doneta odluka u skladu sa zakonom.

Gradsko preduzeće tvrdi i da Nešović zloupotrebljava svoju trenutnu poziciju u svrhe poltiičke kampanje i da "kalja ugled i čast" direktora JKP Gradska Čistoća Marka Popadića.

Iz Udruženih sindikata Srbije "Sloga" tvrde da je Nešović, inače predsednik te sindikalne organizacije u "Gradskoj čistoći", dobio otkaz nakon što se kao uzbunjivač obratio gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću i preneo mu da direktor Marko Popadić pod pretnjom otkazom zahteva od radnika da skupljaju sigurne glasove za SNS.