Na svim validatorima GSP saveti za građane
Alo.rs
Na svim validatorima GSP saveti za građane

Alo.rs

Na svim validatorima GSP saveti za građane, Foto: Alo.rs

Od jutros se na svim validatorima za očitavanje karata u javnom gradskom prevozu nalaze saveti građanima kako da se zaštite od korona virusa u javnom prevozu, a od ponedeljka će na svim stajalištima i autobusima biti izlepljeni plakati na kojima će biti jasna i precizna uputstva o zaštiti, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na svim validatorima GSP saveti za građane

Alo.rs

Na svim validatorima GSP saveti za građane, Foto: Alo.rs

U intervjuu za TV Pink on je rekao da se svakog jutra vozila javnog gradskog prevoza detaljno dezinfikuju i provetravaju i da Grad Beograd sprovodi ono što propisuju Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja i da se prate odluke Republičkog štaba.

Podsetio je i da je Grad pre tri dana objavio preporuke koje se odnose kako na zaposlene tako i na putnike, kontrolore i taksiste.

"Dat je nalog vozačima i otpravnicima da na svakoj okretnici ponovo obrišu one delove autobusa koji su u najčešćem dodiru s putnicima, kao što su rukohvati, validatori", naveo je Vesić.

Dodao je da se provetravanje autobusa obavlja kako tokom voznje, ako je moguće zbog vremenskih prilika, tako i na okretnicama i danju i noću.

Vesić je rekao i da su sve mere koje je Grad sproveo napravljene u Gradskom zavodu za javno zdravlje.

Podsetio je da su sve veće planirane manifestacije u Beogradu odložene i ukazao da su otvoreni kol centri, servisi za građane gde mogu da dobiju sve neophodne informacije.