maska
Tanjug
maska

Tanjug

maska, Foto: Tanjug

Tokom jučerašnjeg dana u Beogradu je napisano 150 kazni zbog nenošenja maski, a noćas su tri lokala ispražnjena zbog nepoštovanja epidemiološkoih mera, izjavio je za Tanjug zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Istakao je da, iako Beograd nije bio srećan sa merama kriznog štaba kojim je radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara za vikend ograničeno do 14 sati, Beograd se ponašao kao odgovorna lokalna samouprava i kontrolisao sprovođenje mera.

"Nismo videli svrhu mera uvedenih za vikend ali razumeli smo da je krizni štab morao da ih donese. Našim kontrolama se ispostavilo da je velika većina lokala i tržnih centara poštovala te mere i nije bilo razloga za intervenciju", kaže za Tanjug zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić ističe da je želja Beograda, a to će početi već od sutra, da se radno vreme vrati na ono do 20 časova.

"Smatramo da u narednom periodu treba da se radi bar do 20 sati ako ne i duže, što će biti naš predlog", rekao je Vesić.

Ovaj stav objašnjava time da je, kako navodi, suština u sprovođenju mera i ubrzanoj vakcinaciji, a ne u tome da li će biti novih restrikcija ili ne.

Pročitajte još: