Goran Vesić
printskrin
Goran Vesić

printskrin

Goran Vesić, Foto: printskrin

Demantovao Jovanovića 

Zamenik gradonačelnika kaže i da je 50 miliona iz tog fonda direktno prebačeno na Zavod za biocide, koji obavlja dezinfekciju grada tokom epidemije korona virusa i ističe ga Jovanović iznenađuje nepoznavanjem sistema.

Vesić je tako odgovorio šefu odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikoli Jovanović, koji tvrdi da je Gradsko veće Beograda, usred vanrednog stanja i epidemije virusa Covid-19, smanjilo rashode za zdravstvo za 160 miliona dinara.

Zakon usvojen prošle godine

Zamenik gradonačelnika u saopštenju navodi da je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, koji je usvojen prošle godine, primarna zdravstvena zaštita prebačena sa lokalnih samouprava na Republiku Srbiju i da je u skladu sa tim zakonom Vlada Srbije 5. marta ove godine donela Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad domovima zdravlja kao i Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad zavodima koji obavljaju zdravstvenu delatnost na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

"Kada smo kod toga gde je upotrebljen taj novac 50 miliona je direktno prebačeno na Zavod za biocide koji vrši dezinfekciju tokom ove epidemije. Do sada je Grad Beograd platio Zavodu za biocide dodatnih 153 miliona dinara pa dezinfekcija košta do sada 203 miliona dinara", naveo je Vesić.

Dragan Đilas Sergej Trifunović

printscreen

Dragan Đilas Sergej Trifunović, Foto: printscreen

On kaže da, kada bi želeo da bude maliciozan, mogao da kaže da Jovanović ne želi da Zavod za biocide dezinfikuje Beograd i da se hlorom peru ulice.