Vesić i Čadež
Alo!
Vesić i Čadež

Alo!

Vesić i Čadež, Foto: Alo!

U Skupštini grada Beograda danas je održan sastanak sa predstavnicima građevinskih kompanija koje rade na teritoriji glavnog grada o tome kako da se tim kompanijama pomogne da nastave da rade jer je, kako je rečeno, važno da se u ovakvoj situaciji zadrži nivo privredne aktivnosti, koliko je to moguće.

U saopštenju Gradske uprave se navodi da su sa predstavnicima građevinskih kompanija razgovarali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Vesić

Alo!

Vesić, Foto: Alo!

Vesić je rekao da je, osim poštovanja svih mera koje je Vlada Srbije donela kako bi se građani zaštitili od korona virusa, važno i da sve kompanije koje mogu da nastave da rade, to i učine.

"Građevina je važna za razvoj Beograda. Pričali smo sa građevinskim kompanijama da ovaj nivo aktivnosti ostane u Beogradu. Oni su izrazili želju da nastave da rade, a mi smo rešavali određene tehničke detalje", rekao je Vesić, navodi se u saopštenju.

Na taj način će se, pojasnio je, rešavati svi praktični problemi koje građevinske kompanije imaju poput prevoza radnika, dobijanja dozvola…

Vesić

Alo!

Vesić, Foto: Alo!

Dodao je da je važno da ova privredna grana, koja dobro posluje, ne izgubi nijedno radno mesto.

Vesić je istakao da će se, ukoliko građevinske kompanije nastave sa radom i da plaćaju radnike, lakše doći do povećanja bruto domaćeg proizvoda i lakše izvući iz krize koja očekuje čitav svet.