Goran Vesić
Alo.rs
Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

On je naveo da je razlika između predsednika Aleksandra Vučića i njegovih političkih protivnika što on svoja obećanja ispunjava i završava projekte koji decenijama stoje nezavršeni.

- Razlika između Vučića i njegovih protivnika je što on radi stvari koje su dobre za zemlju i što završava projekte koji donose dobro svim građanima - rekao je Vesić za Tanjug.

Navodi da su do sada političari napadani zato što su obećavali i nisu završavali projekte, a da Vučića i one koji rade sa njim napadaju jer završavaju projekte i ispunjavaju obećanja.

- Tako je i sa Beogradskom tvrđavom. Oni koji napadaju projekat beogradske godole su isti oni koji su napadali spomenik Stefanu Nemanji. Vodili su hajku protiv spomenika koji nikada nisu videli, a sada kada je izgrađen i postavljen, kada se pokazalo da se sviđa građanima, sada ćute - rekao je zamenik gradonačelnika.

Kako kaže isti ljudi idu od jednog do drugog projekta i napadaju po istoj matrici i pričaju stvari koje, tvrdi Vesić , nisu tačne.

- Beogradskaa gondola nema nikakve veze sa Beogradskom tvrđavom. Zid o kome pričaju nije srednjevekovni zid već je izgrađen dvadesetih godina prošlog veka. Dok su oni koji one simpatišu bili na vlasti nisu bili u stanju jednu stvar da urade na Beogradskoj tvrđavi - rekao je on.

Nabraja da je aktuelna gradska vlast obnovila malo i veliko stepenište na Kalemegdanu, plato oko Pobednika, restauriran je spomenik Pobedniku i spomenik zahvalnosti Francuskoj, da su obnovili česmu Mehmed paše Sokolovića, osvetlili zidine Beogradske tvrđave, otvorili za građane Rimski bunar, završili rekonstrukciju celog kompleksa Sahat kule i Sahat kapije.

- Sve smo to mi uradili, a oni nisu znali i umeli i zato su takvi histerični napadi na beogradsku gondolu. Priče da Beogradska tvrđava neće biti na listi UNESKO-a su nematčna, pošto ni danas nije na listi UNESKO - kaže on.

Pričom o organizaciji Evropa nostra, dodaje, kritičari žele da pokažu da Srbija nije u stanju da vodi računa o svojoj kulturnoj baštini u centralnoj Srbiji i da onda, verovatno, nije u stanju to da radi ni na KiM.

- TI isti koji napadaju beogradsku gondolu, koja je dokaz razvoja i modernosti Beograda, ćute kada se otima crkva Svetog Nikole na Novom Brdu na KiM. Beogradska gondola biće završena, nastavićemo restauraciju Beogradske trđave i obnovićemo je potpuno - rekao je Vesić.

Za one koji napadaju projekat, kako kaže, po istoj matrici kao i sve ostale pokazaće se da i ovog puta nisu bili u pravu.

Plan je da gondola poveže Kalemegdan i park Ušće na Novom Beogradu.