KOJA MILIJARDA, GORE-DOLE Vlasnik Tvitera opet najbogatiji čovek sveta!
Foto: EPA/EFE/ALEXANDER BECHER

Ovih dana je bilo više informacija da je Francuz Bernar Arno, vlasnik niza vrhunskih modnih brendova, između ostalih i Luj Vitona (Louis Vuitton) postao najbogatiji čovek na svetu, pretekavši tako osnivača Tesle i novopečenog vlasnika Twittera, kontroverznog Ilona Maska.

"PIO SAM VODU IZ SEPRIČKE JAME" Bil Gejts još jednom šokirao svet, pa pomenuo još nešto gore

Sudeći po Blumbergovom indeksu milijardera i Forbsovoj listi najbogatijih i u momentu objave ovog teksta, na vrhu obe lestvice bio je Mask.

Prema Blumbergu, Mask poseduje imovinu procenjene vrednosti od 175 milijardi dolara, dok ga prati Arno, sa 167 milijardi. Treći je Indijac, Gautam Adani, sa bogatstvom od 126 milijardi a u “klubu preko 100 milijardi dolara” su još i Bil Gejts (114 milijardi), Džef Bezos (112 milijardi) i Voren Bafet sa 106 milijardi vrednim bogatstvom.

Situacija na vrhu lestvice “tešnja” je kod Forbsa – tu je razlika između Maska i Arnoa “svega” 1,4 milijarde. Koliko je ta razlika zapravo mala, govori razlika u procentima: Arnoovo bogatstvo je samo 0,74 odsto niže od Maskovog.

U Forbsovih Top 5 najbogatijih ljudi na svetu su i Gautam Adani (133,7 milijardi dolara), Džef Bezos (112,3 milijardi) te Voren Bafet (106,3 milijardi dolara).

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading