Gondola
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Pogled na Boku sa Lovćena,mogućnost da se za 11 minuta stigne od Duba u Kotoru do Lovćena, lakši pristup Nacionalnom parku Lovćen za turiste, definitivno svrstavaju ponudu Žičare Kotor – Lovćen u red nezaobilaznih atrakcija za sve koji posete Crnu Goru.

Vožnja žičarom omogućava fascinantan pogled na tvrđavu Goražda, poluostrvo Vrmac, kotorski i tivatski deo zaliva, Lušticu, otvoreno more sve do Jaza, a posebno je impresivno u periodu zalaska sunca.

Od 14. avgusta, kada je počela da radi, interesovanje je veliko, ali za sada nema zvaničnih podataka da li je ispunjen projektovani kapacitet – 48 gondola na nivou 1.200 putnika po satu.

Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1.200 putnika po satu, a cena karte u jednom smeru za odrasle je 13 evra, dok je povratna 23 evra, piše Pobjeda.

Na polaznoj stanici Dub u Kotoru je dosta posetilaca, inostranih turista, turista iz regiona, lokalnog stanovništva i dece.

– Ovo je veličanstveno, odlična stvar. Doduše, ima još dosta toga da se radi, ali ipak mnogo više da se vidi. Jednom rečju, ovo je atrakcija Crne Gore – kazala je Olga iz Kotora, koja se sa suprugom provozala žičarom.

Bračni par iz Beograda, Velimka i Dragan su takođe bili oduševljeni.

– Šta reći, osim prelepo. Ćerka nam je kupila karte, cena jeste malo jača, ali vredi dati taj novac – kazali su gosti iz Beograda.

Trasa žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348 metara nadmorske visine, a vreme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk je nepunih 11 minuta. Visinska razlika između polazne i krajnje stanice je 1.316 metara. Gotovo četiri kilometra dugačka žičara Kotor – Lovćen izgrađena je za nešto više od godinu.

PAPRENE CENE PIĆA

Ukoliko žele da popiju kafu kod žičare moraće da izdvoje najmanje 2 evra i 60 centi, za sok do sedam evra, a za čašu vina ili koktel čak 12.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading