"DOĐEŠ STAR, ODEŠ MLAD" U ovoj srpskoj banji možete naći prenoćite i za manje od 1.000 dinara
Foto: privatna arhiva

Sokobanja je smeštena između planina Rtanj i Ozren i nalazi se na nadmorskoj visini od oko 400 metara nadmorske visine. Poznata je po vazduhu, koji je jako bogat kiseonikom. Iz tog razloga se ova banja preporučuje obolelima od bronhitisa i bronhijalne astme.

Ona ima šest lekovitih izvora, a u 2023. godini posetilo ju je skoro 40.000 turista, među kojima su bile i hiljade stranaca.

Prenoćište u Sokobanji možete naći u nekom od hotela, apartmana ili soba koje izdaju privatni vlasnici. 

Cene prenoćišta

Najniže ponude koje smo pronašli na popularnim stranicama se odnose na smeštaj u apartmanima i iznose od 18 do 25 evra za noć, a neki prosek je oko 20 evra po osobi. Lokalci sobe u obližnjim selima izdaju i za oko 8.5 evra (oko 990 dinara). Obično su to mesta udaljena oko 10-12 kilometara od same Sokobanje.

Za 18 evra (što je oko 2.109 dinara po srednjem kursu) može iznajmiti klimatizovan apartman sa kuhinjom, trpezarijom terasom i besplatnim parkingom.

Kako se navodi u opisu oglasa, objekat je izgrađen 2012. godine i ukupno je na raspolaganju 10 smeštajnih jedinica različitog kapaciteta. Dodato je da se apartman nalazi u mirnom delu Sokobanje i da je pogodniji za roditelje sa decom, ali starosnog ograničenja nema.

U jednoj vili blizu centra Sokobanje jedno noćenje ćete platiti 20 evra, a dobijate kompletno opremljen studio-apartman. Istaknuto je i da primaju vaučere za odmor u Srbiji.

Branislav Nušić je tokom boravnka u ovom lečilištu skovao možda najbolji slogan koji svi znaju: "Sokobanja, Sokograd-dođeš star, odeš mlad". 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading