DOAKALI I MASKU: Optužen da nezakonito otpušta ljude koji ga kritikuju
Foto: EPA/EFE/ALEXANDER BECHER

Regionalni zvaničnik Nacionalnog odbora za radne odnose (NLRB) podneo je žalbu u kojoj tvrdi da je SpaceX prekršio prava radnika na udruživanje i zalaganje za bolje uslove rada, prema saveznom zakonu o radu, prenosi Reuters.

Pismo koje je poslato rukovodiocima kompanije SpaceX u junu 2022. godine fokusiralo se na seriju tvtitova koje je Mask objavio od 2020. godine, od kojih su mnogi bili seksualno sugestivni. Zaposleni su tvrdili da Maskove objave nisu u skladu sa politikom kompanije o raznolikosti. Objave, kako je navedeno, predstavljaju nedolično ponašanje na radnom mestu i pozvali su SpaceX da ih osudi.

DOAKALI I MASKU: Optužen da nezakonito otpušta ljude koji ga kritikuju

Foto: Shutterstock

 

 


U žalbi se takođe tereti SpaceX da je ispitivao zaposlene o pismu, omalovažavao radnike koji su bili uključeni u pisanje i pretio im otpuštanjem, kao i drugim radnicima koji su se bavili sličnim aktivnostima.

SpaceX ima „toksičnu kulturu“ u kojoj se uznemiravanje toleriše, posebno prema ženama, rekla je jedna od otpuštenih službenica kompanije u izjavi koju su dali njeni advokati. Ona je navela da su zaposleni napisali otvoreno pismo rukovodstvu jer im je stalo do misije i ljudi, a ne iz zlobe, piše Biznis.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading