ilon mask
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Bogatstvo Arnaulta i njegove porodice poraslo je u petak za 23,6 milijardi dolara i doseglo 207,8 milijardi dolara, nadmašivši tako bogatstvo direktora Tesle od 204,5 milijardi dolara, pokazuje Forbesova rang-lista koja prikazuje izmene u stvarnom vremenu.

Arnault se popeo ne mesto broj jedan u petak, 26. januara 2024. godine.

Vrednost kompanije Tesla u četvrtak je na berzi pala za 13 posto, zbog čega je Musk izgubio preko 18 milijardi dolara.

Istovremeno, deonice LVMH-a u petak su zabeležile veliki rast: vrednost im je porasla za preko 13 posto do 11 ujutro, izazvana snažnom prodajom.

Tržišna kapitalizacija LVMH-a u petak je dosegla 388,8 milijardi dolara, dok Tesla na berzi vredi 586,14 milijardi dolara.

LVMH je 2021. godine kupio Tiffany & Co. za gotovo 16 milijardi dolara, a to se smatra najvećom akvizicijom nekog luksuznog brenda u istoriji, prenosi "Klix".

Arnaultovo dioničarsko društvo Agache podržava VC kompaniju Aglaé Ventures koja, kako izveštava "Forbes", investira u biznise kao što su Netflix i ByteDance - matična kompanija TikToka.

Arnault ima petoro dece, a svi rade u LVMH-u. Nedavno je dvojicu svojih sinova imenovao u upravni odbor konglomerata, gde već sedi drugo dvoe dece, a sve u želji da osigura dugoročnu kontrolu porodice nad svojim poslovnim carstvom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading