Body Shop
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

The Body Shop je najavio zatvaranje još 75 prodavnica u narednim nedeljama nakon što je objavljen stečaj. Prodavnice će se zatvarati u krajnjem procesu  u narednih četiri do šest nedelja, odlučili su zajednički administratori brenda.

Ovaj potez će dovesti do otpuštanja 489 zaposlenih pošto pojedinačne prodavnice zauvek "spuštaju kapke". Oni koji žive u mestima kao što su Blekpul, Hal, Lafboro, Nortempton i Svonsi sada će morati da putuju da bi kupovali robu ili je naručili preko interneta.

Body Shop

Foto: Shutterstock

 

 

Prodavac kozmetičkih proizvoda rekao je da će 116 prodavnica ostati otvoreno, jer kompanija pokušava da preusmeri svoje fokusiranje na prodaju veb sajtova i "velikoprodajne strategije". Lanac kozmetike, nege kože i parfema već je "zalupio vrata" sedam prodavnica u Londonu, Bristolu i Vorvikširu.

Bodi Shop je rekao da su samo prodavnice u Velikoj Britaniji pogođene ovom promenom i da su njene međunarodne prodavnice u drugim delovima Evrope, Bliskog istoka, Afrike, Latinske Amerike i Azije ostale stabilne, prenosi Dailymail.

Body Shop

Foto: Shutterstock

 

 

- Preuzimajući brzu akciju za prilagođavanje portfelja prodavnica The Bodi Shop UK, stabilizovali smo poslovanje i pružamo najbolju priliku ovom kultnom brendu da ima dugoročnu, održivu budućnost. Poslovanje u Velikoj Britaniji nastavlja da radi pod stečajom, a mi ostajemo u potpunosti fokusirani na istraživanje svih opcija za napredovanje poslovanja - rekao je zajednički administrator, Toni Rajt.

Izvor: Telegraf Biznis

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading