Uhvaćen sa 45 kilograma kanabisa, dao BIZNIS objašnjenje - prošao bez kazne!
Alo

Sud je saopštio da se saoseća sa argumentom ovog muškarca, koji tvrdi da su ga holandske vlasti ostavile bez delotvornog metoda za snabdevanje pet kafića u njegovom vlasništvu koji imaju dozvolu za prodaju marihuane, prenosi NL tajms.

Osumnjičeni je rekao da je vrednost narkotika pronađenih u njegovom domu iznosila oko 200.000 evra, što su, kako navodi, dovoljne zalihe za nekoliko nedelja.

Okružni sud Severne Holandije ranije ga je osudio zbog posedovanja veće količine lakih droga, nakon policijske racije njegovog doma u Amsterdamu 2018. godine.

On je tada osuđen na 200 sati društveno korisnog rada, što je dvostruko više od preporuke tužioca, kao i godinu dana uslovno, ali je ta presuda kasnije ukinuta.

"Osumnjičeni se žalio iz principa. Objasnio je kako su u njegovim kafićima razvijene različite metode rada, neke u konsultaciji sa ili na zahtev organa uprave", napisano je u sudu u žalbenom postupku.

On je dalje tvrdio da vlada nije obezbedila jasna pravila o tome kako da vodi legalnu maloprodaju, kada se kanabis potreban za snabdevanje prodavnica može nabaviti samo nezakonito i naglasio da bi ceo slučaj trebalo da bude odbačen.

Prema trenutnoj politici tolerancije u Holandiji, kafićima je dozvoljeno da prodaju kanabis kupcima, ali je uzgajanje lake droge zabranjeno.

Pored toga, nije dozvoljeno isporučivanje većih količina ovog narkotika, niti je zakonom dozvoljeno zadržavanje potrebne količine za snabdevanje pojedinačnim kupcima tokom radnog vremena.

Zbog toga kafići kupuju zalihe od ilegalnih uzgajivača, dok vlasti uglavnom ne reaguju.

Holandska vlada je pokrenula eksperiment regulisanog uzgoja kanabisa nakon više od decenije političkih diskusija i mnogih odlaganja u decembru 2023.

U utorak je eksperiment prošao još jedno parlamentarno glasanje o ukidanju ili pauziranju ove politike.

Proba, koja se takođe naziva eksperimentom zatvorenog lanca kafića, služi utvrđivanju da li je regulacija kanabisa bolja opcija od ilegalnog snabdevanja, prenosi tanjug.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading