KOMŠIJE PRODAJU OSTRVO ZA 3,2 MILIONA: Evo kakva se priča krije iza svega - jedna stvar je sporna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jedno ostrvo koje se trenutno nudi na tržištu je Veliki Školj u Malostonskom zalivu, površine 21.677 metara kvadratnih. Agencija preko koje se prodaje tvrdi da je idealan za Glamping resort, naturistički resort, venčanje, uživanje u školjkama i posete ostrvskim farmama školjki, privatne zabave, team building, ekskluzivno dnevno iznajmljivanje za razne događaje i slično.

Tvrde da je moguće izgraditi još jednu kamenu kuću na ostrvu sa posađenim maslinicima ili nekom drugom kulturom i registrovati porodično poljoprivredno gazdinstvo.

Dodaju da ostrvo Veliki Školj u Malostonskom zalivu pruža potpunu privatnost i mnoštvo mogućnosti za razvoj različitih projekata.

Na ostrvu se nalazi predivna borova šuma koja pruža hlad za uživanje, kao i kamena kuća izgrađena pre 1968. godine, a ostrvo ima i izvor pitke vode.

Sporna teritorija

Veliki Školj se nalazi u Malostonskom kanalu, u neposrednoj blizini poluostrva Klek. Bitno je istaći i da njegov međunarodni političko-teritorijalni status, ipak, nije do kraja razrešen. Iako je prema sporazumu Tuđman-Izetbegović o utvrđivanju državne granice iz 1999. godine dogovoreno da ostrva Veliki i Mali Školj pripadnu Bosni i Hercegovini, ovaj dogovor još nikada nije ratifikovan u državnim parlamentima, dok istovremeno iz Hrvatske postoje protivljenja ovakvom načinu povlačenja morske granice u Malostonskom kanalu, prenosi Poslovni dnevnik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading