IV SAJAM ZAPOŠLJAVANJA NA VRAČARU
Foto: Alo/vracar.rs

U prepunoj sali Opštine na svečanom otvaranju Sajma prisutnima su se obratili predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković i zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje filijale za Beograd Siniša Knežević.

„Gradska opština Vračar nastavlja uspešnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, sa kojom smo danas organizovali IV po redu Sajam zapošljavanja. Na ovogodišnjem Sajmu predstavlja se 28 kompanija, sa ponudom od oko 600 radnih mesta različitih profila zanimanja i stepena kvalifikacije. Obilazeći Sajam utvdili smo da postoji potreba za raznovrsnim zanimanjima, od inženjera, ugostiteljskih radnika, automehaničara, vozača i sl. Organizovanjem Sajma želimo da pomognemo svakom Vračarcu da nađe posao, jer svrha lokalne samouprave i jeste da bude na usluzi svojim sugrađanima“, izjavio je na svečanom otvaranju predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković. Svečanom otvaranju prisustvovali su i zamenik predsednika Opštine Dejan Ribać, član Veća Dragi Lukić, pomoćnik predsednika Opštine Kosta Malović i šef Kabineta predsednik Opštine Nikola Jelenković.

Zamenik direktora beogradske filijale NSZ Siniša Knežević zahvalio se predsedniku Gradske opštine Vračar i njegovim saradnicima što su i ovaj put prepoznali značaj ovakvog zajedničkog delovanja i održavanja Sajma, kao aktivne mere politike zapošljavanja, kao i poslodavcima koji učestvuju svojom ponudom na Sajmu, i nezaposlenim licima koji su posetili isti kako bi se informisali o aktuelnim ponudama radnih mesta.

„Od početka godine realizovali smo Sajam u Opštini Rakovica, a do kraja godine se nadamo da ćemo održati i veliki ‘Sajam zapošljavanja’ na nivou grada Beograda. Svim poslodavcima želim da dođu do adekvatnog kadra i na taj način podignu nivo usluga i delatnosti kojom se bave, a nezaposlenim licima da u što većem broju uđu u svet tržišta rada i nikad više ne budu na evidenciji Službe“, zaključio je Siniša Knežević.

Jedna od kompanija koja je učestvovala na ovogodišnjem „Sajmu zapošljavanja“ jeste i kompanija „Eurocons group“, a o značaju održavanja ovakvih manifestacija govorila je direktorka Sektora ljudskih resursa kompanije Snežana Radosavljević. Ona je istakla da su upravo na „Sajmu zapošljavanja“ angažovali pripravnika, koji je danas direktor Sektora inženjeringa u njihovoj kompaniji i koji uspešno rukovodi sa timom od 20 ljudi. „Želim da se zahvalim NSZ na svim pogodnostima i subvencijama koje daje našoj kompaniji i nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju. Takođe, želim da se zahvalim i Gradskoj opštini Vračar što godinama unazad nastavlja da organizuje Sajam“, zaključila je Snežana Radosavljević.

„Sajam zapošljavanja“ namenjen je osobama koje traže posao ili koje žele da promene trenutno radno mesto. Najviše slobodnih poslova ponuđeno je za prodavce i kasire, agente osiguranja i za nekretnine, magacionere, bankarske i radnike u finansijama, komercijaliste, službenike obezbeđenja, inženjere, automehaničare, vozače, te ugostiteljske radnike kao što su sobarice, hostese, konobari, kuvari. Sajam nudi mogućnost posetiocima da saznaju koja su otvorena radna mesta, razgovaraju sa željenim poslodavcima i saznaju šta nude kandidatima. S druge strane, kompanijama je ovo idealna prilika da pronađu pravi kadar i predstave svoje poslovanje i kvalitete koje vrednuju.

Posetioci su na štandu NSZ mogli da se informišu o aktuelnim javnim pozivima i konkursima, programima i merama Nacionalne službe za podsticanje zapošljavanja, a nezaposlenima je na raspolaganju bila i pomoć u pisanju radne biografije (CV).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading