E-sport reprezentacija Srbije
FSS

 

E-sport reprezentacija Srbije

FSS

E-sport reprezentacija Srbije, Foto: FSS, S levna na desno Filip Panić, Stefan Slavković, Marko Roksić i Randjel Mikić

Fudbaleri Srbije su se plasirali na Evropsko prvenstvo! I ne samo to, već su i favoriti da na završnom turniru osvoje šampionsku titulu.

Ne, junaci ove priče nisu Aleksandar Mitrović ili Dušan Tadić, heroji ovih redova su momci koji sačinjavaju e-sport reprezentaciju Srbije, koji su „komandujući“ za konzolom sa našim fudbalskim zvezdama u „virtualnom“ svetu uspeli da razbucaju Španiju, Englesku, Albaniju i Letoniju.

Naši šampioni

 

Ime i prezime: Filip Panić

Nadimak:Rmraka

Datum rođenja: 7. april 1989.

Mesto rođenja: Beograd

Klub: Borac Čačak

 

Ime i prezime: Stefan Slavković

Nadimak: Kepa_PFC

Datum rođenja: 30. avgust 1994.

Mesto rođenja: Kragujevac

Klub: Nant

 

Ime i prezime: Marko Roksić

Nadimak: Roksaczv22

Datum rođenja: 5. jun 1992.

Mesto rođenja: Obrenovac

Klub: Nant

 

Ime i prezime: Ranđel Mikić

Nadimak: Baskovac

Datum rođenja: 7. februar 1988.

Mesto rođenja: Niš

Klub: OFK Beograd

Marko Roksić, Stefan Slavković, Filip Panić i Ranđel Mikić - to je poker naših asova! Oni su izborili plasman na EP pokazavši raskošno znanje u baratanju džojsticima u najpoznatijoj video-igrici na svetu - PES („pro evolušn soker”).

Kapiten srpskih gejmera Marko Roksić, noć posle velikog uspeha, uz bol u leđima i žuljevima na prstima, za “Alo!”, kaže:

E-sport reprezentacija Srbije

FSS

Kapiten Marko Roksić, Foto: FSS

- Može se reći da sam heroj zbog te pobede protiv Albanca, ali ovo je uspeh svih nas. U grupi smo imali samo jedan remi i to sa jednom od najjačih reprezentacija u Evropi - Španijom. Čast je igrati za reprezentaciju svoje zemlje, to je bio san svih nas, da predstavljamo Srbiju pa makar i u PES-u. Evropsko prvenstvo bi trebalo da se odigra u julu u Londonu, ali zbog pandemije koronavirusa još nemamo tačnu informaciju - objašnjava za „Alo!“ Roksić.

Šampion dobija 40.000 dolara!

E-sport reprezentacija u PES-u, koja je pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije, biće nagrađena za veliki uspeh.

- Ukupan nagradni fond na Evropskom prvenstvu iznosi 100.000 dolara, dok će finalistima pripasti 40.000. FSS je obezbedio sve uslove za treniranje naših reprezentativaca, ustupljene su im prostorije u Kući fudbala u Staroj Pazovi, novi monitori i sportska oprema. Inače, objave vezane za e-sport su izuzetno popularne na našim zvaničnim kanalima, u poslednje vreme beležimo rekordan broj pregleda i lajkova - objašnjeno nam je iz FSS.

A na tom turniru Srbija će imati ozbiljnu konkurenciju.

- Ne razmišljamo o rivalima u Londonu. Ono što je sigurno jeste da su Španci jedni od favorita, a tu su još i Francuska, Nemačka i Hrvatska. Jurimo prvo mesto, cilj je da budemo prvaci Evrope. Naš domet je minimum polufinale - kaže Roksić.