instagram, instagram stori, društvena mreža
Shutterstock
instagram, instagram stori, društvena mreža

Shutterstock

instagram, instagram stori, društvena mreža, Foto: Shutterstock

Instagram ne prestaje sa objavljivanjem ažuriranja za svoj servis. Desktop aplikacija je nedavno dobila podršku za pregled Storija. Sada izgleda da kompanija planira da redizajnira i Storije na mobilnim uređajima.

Instagram je potvrdio da radi na Vertikalnim Storijima, koji će servisu dati više TikTok utisak. Trenutno, korisnici pregledaju priče preko horizontalnog svajpovanja i pritisaka. Vertikalni pregled je način na koji vršimo interakciju na vebu i pregledamo sajtove i većinu društvenih mreža, kao što su Facebook, YouTube ali i Instagram.

Ported toga, kompanija će verovatno prioritet dati video objavama u odnosu na fotografije, kako bi se bolje takmičila sa konkurentnim TikTok servisom, preko dolazećeg Vertikalnog Stori pregleda.

Funkcija još uvek nije dostupna javno i otkrivena je u kodu Instagram servisa. S obzirom na to da je Instagram Vertikalni Stori trenutno prototip, nije sigurno da će funkcija biti dostupna svim korisnicima ali je pokazatelj u kom pravcu Instagram razmišlja sa ovim pristupom.

BONUS VIDEO

Naša preporuka