Internet posao prevara lap top svađa
Shutterstock
Internet posao prevara lap top svađa

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Kako bi dobili najbolji mogući kvalitet Wi-Fi signala, pobrinite se da ga što manje toga ometa.

Između uređaja koji odašilje signal (rutera) i onog koji ga prima ne smeju biti: debeli zidovi, uređaji koji mogu ometati signal, debeli podovi i zidovi, veliki prozori. Preporučljivo je i postaviti ruter na povišenu poziciju.

Pogledajte pregled trikova koje možete isprobati ukoliko niste zadovoljni kvalitetom signala Wi-Fija:

Iako signal Wi-Fija može da prođe kroz zidove, postoje materijali kroz koje ne može, poput metala, betona i cementa. Stoga bi trebalo da izbegavate nosive zidove i bilo koje druge konstrukcije koje ih mogu sadržavati u većoj meri. Uz to, izbegavajte stubove, dimnjake, bojlere, akvarijume, kamena stepeništa kao i fržidere i elektronsku opremu.

Postavite ruter tako da može da pokrije što je više moguće prostora u kojem signal treba biti dostupan. Idealno u blizini većih vrata i svodova. 

Među uređajima koji mogu da ometaju i kvare kvalitet signala vašeg Wi-Fija su bežični telefoni, monitori za bebe, mikrotalasne rerne, motori, susedne mreže Wi-Fi i stariji uređaji koji podržavaju Blutut.. Ukratko, bilo koji izvor elektromagnetskog zračenja.

Zidovi podruma upiće većinu signala, dok će na tavanu pola otići u smeru područja gde nemate nameru da koristite Wi-Fi (osim ako ne planirate da provodite puno vremena na krovu).

Ako nemate drugog izbora, nemojte postavljati ruter na policu na spoljnom nosivom zidu već ga stavite usred podruma, dalje od zidova ili prozora. I uklonite druge uređaje koji bi mogli da ometaju njegov rad.

 

 

Tagovi