Huavej
EPA
Huavej

EPA

Huavej, Foto: EPA

Zabrana poslovnja sa američkim kompanijama, koju je Trampova administracija nametnula komapniji Huawei, dosta je uticala na poslovnu strategiju kineskog tehnološkog giganta.

Čini se, međutim, da ta kompanija ne pokazuje nikakve znake slabosti. Huawei je pojačao saradnju sa developerima iz Indije, sa kojima vredno radi na stvaranju alternativa za najpopularnije Googlove aplikacije, kao što su Google Maps, Google Drive i Gmail.

Izvršni direktor Huaweija i Honora za Indiju Čarls Peng je, za indijski Economic Times, rekao da kompanija radi na izgradnji svog samostalnog mobilnog ekosistema.

"Većina ključnih aplikacija, kao što su one za navigaciju, plaćanje, gejming i dopisivanje će biti spremne do kraja decembra", istakao je on.

Kao posledica američkih sankcija, Huawei želi u potpunosti da kreira alternative, odnosno da napravi svoje verzije Google Play Games-a, Google Maps-a, Gmail-a, Google Pay-a, YouTube-a i Google Play Store-a, iz koga će se sve one preuzimati.

Honor je trenutno u pregovorima sa developerima 150 najpopularnijih indijskih aplikacija, koji bi trebalo da ih prilagode Huaweijevoj "prodavnici" Huawei App Gallery.