Kompjuter, računar, windows
Shutterstock
Kompjuter, računar, windows, Foto: Shutterstock

Kompanija je izdala odgovor u kojem praktično kaže korisnicima da reše probleme sa svojim Windows 10 računarima tako što će izbrisati poslednje ažuriranje.

Stvari su se značajno zakomplikovale mnogim Windows 10 korisnicima tokom prethodnih par dana, tako da je Microsoft bio prisiljen da reaguje. Nakon instalacije ažuriranja oznake KB4535996 izaziva ne samo usporavanje sistema i iznenadne padove, nego i pucanje igara tokom igranja, krah File Explorer i Task Manager aplikacija, kao i iskakanje različitih poruka o softverskim greškama.

Kompanija je na svom zvaničnom forumu napisala: “Svesni smo greški, posebno one u vezi sa signtool.exe nakon poslednjeg ažuriranja softvera i radimo na njihovim otklanjanjima“. Ovo važi za korisnike Windows 10 računara i to Windows 10 verzije 1903 ili Windows 10 verzije 1909 i u oba slučaja sa KB4535996 ažuriranjem sistem s početka marta ili s kraja februara.

S obzirom na to da je ažuriranje KB4535996 opciono i nije krucijalno za rad sistema Microsoft u istom odgovoru poručuje korisnicima da obrišu to ažuriranje sa svog računara.

Kako obrisati Windows 10 KB4535996 update

Ukoliko odlučite da obrišete ažuriranje uradite to kroz Start / Postavke / Ažuriranje i bezbednost / Prikaži istoriju ažuriranja i u listi potražite KB4535996 ažuriranje.

Ako je na listi kliknite na Deinstalirajte ispravke. Otvara se još jedan prozor sa ispravkama instaliranim na uređaj. Pronađite opet KB4535996 i dvaput kliknite na njega, stisnite Yes i sačekajte da bude uklonjen. Nakon toga resetujte računar i trebalo bi da su rešeni problemi, koje smo opisali gore.

Ako vam je ovo sve komplikovano Microsoft je objavio da će softverski rešiti i ovaj problem sredinom marta, pa sačekajte novo ažuriranje, koje će uskoro stići i nadamo se da neće pokvariti još nešto usput.

Tagovi