laptop
Shutterstock
laptop

Shutterstock

laptop, Foto: Shutterstock

Za početak, odmah ga isključite iz struje i ugasite ga. Ako tečnost prodre kroz tastaturu i dođe do unutrašnjeg dela laptopa, ona može uzrokovati kratki spoj i oštetiti komponente.

Nakon što ste izvadili bateriju i osigurali da laptop više nije upaljen, pokupite svu tečnost koju vidite – kuhinjske krpe će vam ovde biti od velike koristi te ćete sprečiti dodatno prodiranje tečnosti dublje u laptop.

Posao Firma Biznis Bankrot Stečaj Dugovi Laptop Ekonomija

Shutterstock

Posao , Foto: Shutterstock

Sledeći korak je sušenje unutrašnjih komponenti. Ako možete sigurno i jednostavno odvojiti spoljašnje kućište učinite to i sve unutra osušite. Nemojte koristi fen za to jer će stvoriti statički elektricitet.

Nakon toga, pomerite dugmiće i počistite sve što je prošlo ispod – ako to možete (sve zavisi od vrste laptopa). Ako ne možete izvaditi tastaturu ,nemojte koristiti silu, ostavite laptop kako je – i okrenite ga naopačke.

Nakon što ste osušili laptop, možda ćete imati problema sa lepljivom tastaturom.To možete rešiti uz pomoć običnih vlažnih maramica.

Ako ste isprobali sve što smo nabrojali i računar i dalje ne radi, vreme je za odlazak u servis koji će profesionalno pregledati računar i otkloniti sve kvarove .

Pročitajte još: