Windows 10 logo
EPA/Ritchie B. Tongo
Windows 10 logo

EPA/Ritchie B. Tongo

Windows 10 logo, Foto: EPA/Ritchie B. Tongo

Zvaničnici Microsoftovog tima za podršku su, za sajt Windows Latest, rekli da je njihova kompanija svesna problema koja ažuriranje izaziva kao i da njeni "inženjeri posvećeno rade na pronalaženju rešrenja problema".

Windows 10 KB4532693 apdejt, koji je trebalo da ispravi nekoliko bezbednosnih problema, objavljen je 11. februara. Međutim, osim rešenja, ažuriranje je korisnicima donelo i ozbiljnu glavobolju.

Oni koji su ažurirali svoje "desetke", nakon instaliranja apdejta, počeli da prijavljuju da su im se Windows 10 desktop i Start meni vratili na početna podešavanja. Korisnici su, zbog toga, ostali bez podešavanja koja su u međuvremenu sami kreirali.

Ipak, najozbiljniji problem predstavlja to što je novo ažuriranje kod nekih korisnika počelo da briše njihove dokumente sa računara, pa činjenica da je Microsoft konačno priznao problem najverovanije znači da bi uskoro mogao da za njega nađe i rešenje.

Izgleda da je tim Microsoftovih sturčnjaka uspeo da pronađe problem, kao i da je pronašao rešenje za povratak izgubljenih fajlova, piše Tech Radar.

Apdejtovani Windows 10, iz nepoznatog razloga, kreira privremene korisničke naloge pod kojima se ti fajlovi čuvaju, pa bi korisnici mogli da ih povrate tako što će kreirati nove naloge i na njih eksportpovati podatke sa privremenih naloga. Oni koji ne budu mogli da pronađu svoje fajlove ni na privremenim nalozima, moraće da sačekaju zakrpu koja bi trebalo da se pojavi uskoro, tvrde iz Microsofta.

Tagovi

Komentari (1)

Qurcula

21.02.2020 14:02

Ipak ću preći na Linux operativni sistem pa neka se oni karaju sa mikrosoftom