Apple
Shuterstoock/Hadrian
Apple

Shuterstoock/Hadrian

Apple, Foto: Shuterstoock/Hadrian

Izgleda da MacBook Pro neće biti jedini Apple-ov računar koji će dobiti ozbiljan „face lifting“. Prema Bloomberg-u, Apple radi i na velikom redizajnu iMac all-in-one računara. Očekuje se da će tokom ove godine kompanija predstaviti dva nova modela koja će biti dizajnirana u stilu Apple Pro Display XDR monitora.

To bi značilo da će se ukloniti veliki okvir oko ekrana (kao na sadašnjim iMac računarima), kao i zakrivljena zadnja strana. Novi računari biće zasnovani na sledećoj generaciji ARM procesora, što će biti sledeći korak u Apple-ovom udaljavanju od Intel-a.

Veruje se i da Apple radi na pristupačnijem modelu monitora koji će upotpuniti ponudu pored Pro Display XDR-a. Podsećamo da Pro Display XDR sam košta oko $5.000, a njegovo postolje „samo“ $1000. Jeftiniji displej će imati lošiji kvalitet slike u odnosu na dosadašnje profesionalne monitore i biće namenjen krajnjim potrošačima. To će biti prvi put još od 2016. godine, kada je prestala proizvodnja Thunderbolt Display-a, da Apple nudi consumer verziju monitora.

U Bloomberg-ovom izveštaju se pominje i da Apple radi i na planiranju dve nove verzije Mac Pro računara. Prva verzija će imati isti dizajn kao i trenutni model i zasnivaće se na Intel-ovom procesoru. Drugi, interesantniji model, biće zasnovan na Apple Silicon procesoru, biće otprilike duplo manji od postojećeg modela sa aluminijumskim kućištem koje će podsećati na Power Mac G4 Cube.

Bonus video

IMA LI PRAVOG DOMAĆEG KOLAČA BEZ DLAKE? Mi smo se našalili sa pitanjem, a odgovori su urnebesni!