VELIKI MIŠIĆI I JOŠ VEĆI OBRAZ Srpski telohranitelji na Sardiniji našli novčanik sa 6.000 evra i vratili ga vlasniku
Alo

Srpski telohranitelji koji su se poslom obreli na Sardiniji, čuvenom odredištu svetskih milionera, našli su na šetalištu Porto Červo novčanik sa oko 6.000 evra i 15 kartica i vratili ga vlasniku! Za svoje poštenje bogato su nagrađeni.

VELIKI MIŠIĆI I JOŠ VEĆI OBRAZ Srpski telohranitelji na Sardiniji našli novčanik sa 6.000 evra i vratili ga vlasniku

Alo

 

Nekoliko naših momaka je 1. septembra, u kasnim večernjim satima, posle dnevnih zadataka krenulo u šetnju pored obale. Jedan od njih je slučajno nagazio na skupoceni novčanik u kojem je bilo oko 6.000 evra i 15 kartica. Nisu oklevali ni sekunde i odmah su krenuli u potragu za vlasnikom. Novčanik su predali lokalnom čuvaru i vlasnik je ubrzo pronađen. Vlasnik je bio oduševljen gestom naših momaka i uzvratio je nagradom. Poželeo je da o ovom činu obavesti lokalne vlasti, tako da ovo dobro delo nije prošlo neprimećeno.

Balcacanović čuvao američkog milijardera

Američki milijarder Toni Robins, koji je u najvećoj tajnosti boravio u Beogradu 2. septembra 2018. godine, poverio je svoju bezbednost Balcacanoviću. Robins je privatnim avionom doleteo na Aerodrom „Nikola Tesla“ da bi se sastao sa srpskim biznismenima i dogovorio investiranje u Srbiju. Kada je izašao na VIP izlaz beogradskog aerodroma bio je u pratnji nekoliko saradnika, a ispred su ga čekali auto i naš bodigard, koga je angažovao po preporuci.

Predrag Balcacanović, prvi čovek World Intelligence Association (WIA) sa sedištem u Beogradu, koji je nosilac instruktorskog crnog pojasa bliskog borenja i samoodbrane, sa licencom za rad u više od 30 zemlja, potvrdio je za Alo! da su pronašli novac.

- Vraćali smo se pred ponoć sa zadatka i po običaju smo krenuli obalom u šetnju. Goran, Adrijan, Stevan i ja smo sumirali utiske posle dnevnih poslova kada je jedan od momaka u polumraku nagazio na nešto podeblje. Osvetlili smo i ugledali poveći novčanik. Izvadio sam maramicu iz džepa, obavio ga njom i podigao. Pozvali smo kolegu iz lokalnog GPS Sekjuritija i zajedno smo otvorili novčanik, tražeći neki lični dokument vlasnika - kaže naš telohranitelj i ističe da je vlasnik brzo nađen. 

VELIKI MIŠIĆI I JOŠ VEĆI OBRAZ Srpski telohranitelji na Sardiniji našli novčanik sa 6.000 evra i vratili ga vlasniku

Alo

 

 

- Bio je iznenađen, ali veoma zahvalan. Insistirao je da nas nagradi i da o tome obavesti lokalne vlasti, čime nam je ukazao čast. Lično smatram ovo normalnim gestom jer pravila naše službe glase - diskrecija, pouzdanost i čast - navodi Balcacanović, i dodaje da WIA insistira na strogo profesionalnoj saradnji i visokom nivou diskrecije i poverenja sa klijentima.

Podsetimo, Srbija i Beograd su u oktobru 2020. dobili priliku da budu sedište svetske organizacije za bezbednost, a Balcacanović je posle 18 godina bavljenja ovim poslom i 10 godina predsedavanja u Srpskoj asocijaciji telohranitelja dobio čast da ponese titulu direktora. Angažovanje na Sardiniji je još jedan dokaz da srpski telohranitelji imaju svetski ugled.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading