KLUPKO SE ODMOTAVA Ubica iz Belvila priznao zločin!
Foto: Alo.rs

Tejić je na pripremnom ročištu koje je održano u beogradskoj Palati pravde krivicu preuzeo na sebe i izjavio da ostali optuženi nemaju veze s zločinom. U pitanju su Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Dušan Kokoruž i Filip Ivanović, koji su juče redom negirali krivicu. Oni će odbranu izneti 23. novembra, za kada je zakazano sledeće ročište.

- Tejića koji je priznao da je izvršio krivično delo za koje se tereti, ali ne i kvalifikaciju po kojoj se radi o teškom ubistvu. On smatra da nije počinio ubistvo na podmukao način - objašnjava izvor „Alo!“.

KLUPKO SE ODMOTAVA Ubica iz Belvila priznao zločin!

Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice okrivljenih za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a  najviše im se može izreći i doživotni zatvor.

Pre zločina učio da vozi bicikl

Lazar Tejić odranije je poznat policiji. On je u valjevskom zatvoru za maloletnike izdržavao kaznu zbog pokušaja ubistva. Na slobodu je izašao prošle godine i od tada je radio u obezbeđenju jednog prestoničkog kluba. Policija je otkrila da pre zločina nije umeo dobro da vozi bicikl, pa je danima pre ubistva vežbao da bi na njemu mogao da pobegne.

-Upravo zbog toga Tejić je insistirao da se ne radi o podmuklom ubistvu, nadajući se blažoj kazni na kraju suđenja - kaže naš sagovornik.

KLUPKO SE ODMOTAVA Ubica iz Belvila priznao zločin!

Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, Mirković je ubijen kada se kolima dovezao u garažu zgrade u kojoj živi. Sumnja se da su ga optuženi pratili od početka novembra meseca do dana egzekucije 12. novembra, pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje. Kobnog dana, Mirković je ugledao ubicu i počeo da beži. Međutim, ubica ga je sustigao i upucao na samom ulazu u lift. U njega je ispalio osam hitaca iz pištolja sa prigušivačem. U trenutku smrti Mirković je kod sebe imao lažna dokumenta.

Ubistvo organizovao Belivukov klan?

Bojan Mirković dovodi se u vezu sa škaljarskim klanom. Bio je blizak sa sada pokojnim Aleksandrom Šarcem, koji bio član međunarodne pljaškaške bande „Pink panteri“. Navodno je Mirković zajedno sa njim nabavljao vozila za likvidacije i bavio se logistikom u vezu sa ubistvima koja su organizovali ubijeni Damir Hadžić i Lazar Vukićević.

-Vukićevića je ubio klan Veljka Belivuka. Sumnja se da on stoji i iza ubistva Damira Hadžića, a u javnosti su isplivale prepiske iz kojih se vidi da je Belivuk planirao i ubistvo Šarca. Nema sumnje da je isti klan organizovao i ovu likvidaciju, ali trenutno za to nema dovoljno dokaza, što ne znači da ih u jednom trenutku neće biti - kaže izvor „Alo!“.

Ubistvo su zabeležile i kamere u garaži, a pomoću snimaka rekonstruisano je, donekle, i kretanje napadača. Policija je potom pronašla oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je ubica došao na mesto zločina i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen i GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića.

Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading