SVEDOČI I SESTRA MILENE RADULOVIĆ Anja prošla kroz studio Mike Aleksića, malo je poznata javnosti, a evo kako izgleda (FOTO)
Alo.rs/Nenad Vujanović

Reditelj Miroslav Mika Aleksić, kojeg tužiaštvo tereti za silovanja i nedozvoljene polne radnje, moći će da iznese svoju odbranu pred Višim sudom u Beogradu 28. decembra, za kada je zakazan glavni pretres. Na jučerašnjem pripremnom ročištu doneta je odluka da suđenje bude otvoreno za javnost, tako da će posle godinu dana moći da se čuju i Aleksićevi odgovori na optužbe sedam devojaka, koje su proteklih godina pohađale njegov sada već zatvoreni dramski studio „Stvar srca“.

Sud će naknadno odlučiti i da li će javnost biti prisutna u sudnici i kad oštećene budu davale izjave. Većina učesnika u postupku se ipak izjasnila da tada javnost bude isključena.

Kako je rekao punomoćnik četiri oštećene devojke Jugoslav Tintor, suđenje će biti javno, ali će sud kasnije naknadno odlučivati da li će ga možda u nekim delovima zatvoriti, ako proceni da je to opravdano u cilju zaštite žrtava. On je kazao da njegove klijentkinje glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić ne traže nikakav poseban status u postupku i da su spremne da svoje tvrdnje kažu pred sudom i u Aleksićevom prisustvu.

SVEDOČI I SESTRA MILENE RADULOVIĆ Anja prošla kroz studio Mike Aleksića, malo je poznata javnosti, a evo kako izgleda (FOTO)

Foto: Printscreen/instagram

 

- Sud je odlučio i da se izvedu svi dokazi tužilaštva, kako pisana dokumentacija, tako i svedoci. Prihvatio je i manji deo dokaza odbrane, za početak svedočiće neka od dece koja su bila u Aleksićevoj školi, a za ostale će se izjasniti u daljem toku postupka – kazao je Tintor.

Jedna od ispitanih svedoka će biti Aleksićeva supruga Biljana Mašić. Nju je predložila odbrana, a druga strana se nije protivila. Najverovatnije će u sudnici svedočiti Anja Radulović, mlađa sestra Milene Radulović, koja je takođe prošla kroz dramski studio, kao i vršnjaci oštećenih devojaka. Aleksićev branilac Zoran Jakovljević kaže da je tužilaštvo na pripremnom ročištu tražilo da se oštećene devojke ne saslušavaju neposredno, već da se čitaju njihovi iskazi.

- Mi smo se usprotivili tome. Očigledno smatraju da su njihove izjave nepotpune i manjkave i strahuju kako će izgledati kad se neposredno saslušaju. Ciljj im je bio da se izbegne postavljanje ključnih pitanja za ključne detalje da li je silovanja uopšte bilo, a koje je tužilaštvo zabranilo odbrani da postavi u istrazi – kaže Jakovljević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading