Elez traži da robija sa Veljom i Mesarom, piše zamolnicu Ministarstvu pravde za izručenje Srbiji!
Foto: Alo.rs

Darko Elez (41), koji je pred sudom u BiH u predmetu „Lutka“ osuđen na 15 godina robije zbog pet ubistava i drugih krivičnih dela, razmišlja o tome da kaznu služi u Srbiji jer mu je u novembru vraćeno srpsko državljanstvo koje mu je u maju oduzeto, potvrdio je za Alo! njegov advokat Senad Kreho.

Kreho navodi za naš list da Elez po zakonu ima prava da traži izručenje Srbiji, ali da je neizvesno da li će njegov zahtev biti odobren.  

- On ima prava da napiše molbu Ministarstvu pravde BiH, koje će potom taj dokumenta proslediti kolegama u Srbiji. Međutim, bez obzira na to što mu zakon dozvoljava da uputi zahtev za izručenje, sprsko pravosuđe ima završnu reč. Stoga, Srbija može da odbije njegovu molbu iz više razloga. Jedan od njih može da bude mišljenje da on predstavlja pretnju i da zbog toga ne želi da mu ustupi mesto u zatvoru - objašnjava Elezov advokat.

On dodaje da njegov branjenik razmišlja da kaznu služi u Srbiji jer u našoj državi ima porodicu i rođake.

Sa Dijanom i Šušnjićem prisluškivao Vučevića

Kako je Alo! eksluzivno objavio, bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović navodno je Darka Eleza spojila s nekadašnjim načelnikom novosadske policije Miloradom Šušnjićem s ciljem da prate i prisluškuju gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

- Nakon što je unapredila Šušnjića, upoznala ga je i sa Elezom. Sumnja se da su skovali plan da eliminišu sve suparnike u Vojvodini. Elez je trebalo da obavlja likvidacije, a Šušnjić da mu pruži resurse i logističku podršku - rekao je naš izvor.

Elez traži da robija sa Veljom i Mesarom, piše zamolnicu Ministarstvu pravde za izručenje Srbiji!

Foto: Alo.rs

 

- Razgovarali smo o tome, ali konačnu odluku još nismo doneli. U Beogradu je, pored prijatelja i rođaka, i njegova supruga, koja ima firmu. Doslovno je vezan za komšijsku državu - tvrdi advokat.  

Kreho pojašnjava da Elez neće moći da bira u kom će zatvoru da izdržava kaznu ako srpsko pravosuđe prihvati njegovu molbu.

- Ako dođe do toga, on će biti smeštan u zatvor po pravilima srpskog Zakona o izvršenju krivičnih sankcija - podvlači Kreho.

Kako Alo! saznaje, ako Elez odluči da pošalje zamolnicu za izručenje Ministarstvu pravde Srbije i ona bude prihvaćena, postoji mogućnost da će robijati u istom zatvoru kao njegovi saradnici Veljko Belivuk i Marko Miljković.

- Suđenje Belivuku i Miljkoviću će najverovatnije početi krajem decembra ili početkom januara i njima preti doživotna robija. Budući da je Elez već osuđen na 15 godina robije, nije isključeno da će mu se saradnici posle suđenja pridružiti u zatvoru - navodi naš izvor.

Podsetimo, Elez je uhapšen 21. decembra 2020. po Interpolovoj poternici u jednom preduzeću u naselju Batajnica u Beogradu. Pravosuđu u BiH izručen je 3. marta ove godine.        

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading