OTKRIVAMO Kavčani planirali da ubiju Vukotića na sahrani njegovog kuma!
Jovan Vukotić/Foto: Alo.rs

Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, vođe kavačkog klana, ubistvo krvnog neprijatelja i šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića planirali su da ubiju hicem iz snajperske puške 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i prvog čoveka barske grupe Alana Kožara, koji je 23. jula iste godine likvidiran na Krfu.

Pozivajući se na spise Apelacionog suda, crnogorski mediji su objavili da je policija do tih sazanja došla uz pomoć Evropola, koji je dešifrovao poruke iz kritpovane aplikacije Skaj koju su „kavčani“ koristili za planiranje ubistva Vukotića.

OTKRIVAMO Kavčani planirali da ubiju Vukotića na sahrani njegovog kuma!

Foto: Alo.rs

 

- Iz dostavljenih spisa zaključuje se da korisnici međusobno komuniciraju i dogovaraju se da počine više ubistava, među kojima je i ubistvo J. V. tokom jula 2020. godine na sahrani A. K. - piše u rešenju Apelacionog suda koje su objavili lokalni mediji.

Vukotić je tri dana pre sahrane Kožara izašao iz Istražnog zatvora u Podgorici, u kojem je bio zbog optužbi da je u Kotoru pokušao da ubije Miloša Radonjića i Vojina Stupara, navodne članove kavačkog klana. Međutim, zbog nedostatka dokaza je oslobođen optužbi.

Na pokop svog kuma na groblju Gusta u Baru došao je pod pratnjom velikog broja inspektora. Crnogorski mediji pisali su da su ga tada nadzirali pripadnici Centra za bezbednost iz Podgorice i njihove kolege iz Bara, koji su ga posle sahrane pod rotacijama vratili u Podgoricu.

Lokalni portal Vijesti objavio je da policija nije htela da odgovori na konkretna pitanja o obezbeđivanju vođe „škaljaraca“, ali da im je objašnjeno da su policajci tog dana obavljali „pojačanu kontrolu“.

OTKRIVAMO Kavčani planirali da ubiju Vukotića na sahrani njegovog kuma!

Privatna arhiva

 

-  Policajci preduzimaju svakodnevne mere i radnje u cilju preventivnog delovanja na suzbijanju teških krivičnih dela, posebno s aspekta kontrole osoba koje su registrovane kao povratnici u vršenju krivičnih dela. Policija je 31. jula obavljala i pojačanu kontrolu osoba koje su bliske kriminalnim grupama. Ove aktivnosti biće nastavljene u narednom periodu - preneo je portal Vijesti odgovor policije, koji je stigao 12 dana nakon sahrane Kožara. 

Podsetimo, Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su na Krfu u Grčkoj dok su bili u automobilu ispred vile u kojoj su odseli. Na mestu zločina policija je pronašla 29 čaura, a obojica su pogođena sa po najmanje 10 metaka.

Zaplenjeno još sedam tona kokaina s oznakom S. R. B.

Policija u Ekvadoru otkrila je sedam tona kokaina sa oznakama S. R. B. i R. S. B. i odmah kontaktirala crnogorsku policije jer je nedavno u Zeti, u magacinu kompanije „Voli“, zaplenjeno 500 kilograma kokaina s istim oznakama. Ova pošiljka je, kao i prethodna, nađena među bananama. 

- Zaplenjena droga bi imala vrednost od oko 16 miliona američkih dolara na domaćem tržištu i 200 miliona američkih dolara u Evropi - navode iz policije u Ekvadoru. Nakon zaplene droge u Crnoj Gori, uhapšen je špediter Đoko Drobnjak (49), koji navodno nema dosije.

OTKRIVAMO Kavčani planirali da ubiju Vukotića na sahrani njegovog kuma!

MUP Crne Gore

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading