KO JE KRAO STRUJU U KUĆI ČIČA DRAŽE? Policija privela nekoliko osumnjičenih, JEDAN im je bio posebno zanimljiv
Rina

Policija je u međuvremenu privela nekoliko osoba za koje se sumnjalo da su učestvovale u obijanju Dražine kuće i višemilionskoj krađi struje, ali niko od njih nije zadržan u pritvoru.

Skandalozna krađa otkrivena je početkom septembra, sasvim slučajno, kada je jedan od funkcionera opštine Ivanjica ušao u spomen-dom kako bi proverio rasvetu koja je trebalo da bude puštena za vreme Nušićijade u ovom gradu.

Ispostavilo se da je u domu krišom instalirana kompjuterska oprema za kopanje bitkoina vredna više od 5.000 evra, koja je bila podešena na daljinske komande.

KO JE KRAO STRUJU U KUĆI ČIČA DRAŽE? Policija privela nekoliko osumnjičenih, JEDAN im je bio posebno zanimljiv

Rina

 

- Policija je od tada privela nekoliko osoba na informativni razgovor, ali niko nije uhapšen - rekao je izvor iz istrage, i dodao:

- Svi koji su bili privedeni pušteni su nakon saslušanja jer se ispostavilo da nemaju veze sa ovim slučajem. Obavljen je razgovor i sa zaposlenima u opštini, kao i sa članovima Ravnogorskog pokreta kojima je Čiča Dražin dom davno dodeljen na korišćenje, ali bez rezultata.

Prema rečima sagovornika, pre nekoliko meseci priveden je muškarac kog je policija u nekoliko navrata zatekla da se šeta oko spomen-doma i zagleda ga.

- On se pravdao da je samo hteo da proveri instalacije u spomen-domu. Kazao je sve što zna o računarskoj opremi koja je bila instalirana u tom zdanju i osobama koje bi mogle da imaju veze sa tim. Postoje indicije o tome ko je krišom rudario kriptovalute u Dražinoj kući, pri čemu je nelegalno potrošio veliku količinu struje, ali još niko nije optužen za to - napominje izvor.

KO JE KRAO STRUJU U KUĆI ČIČA DRAŽE? Policija privela nekoliko osumnjičenih, JEDAN im je bio posebno zanimljiv

Youtube/ Printscreen

 

U međuvremenu EPS je podneo krivičnu prijavu protiv "NN izvršilaca" koji su toj kompaniji naneli milionsku štetu, a istraga je u rukama Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Podsetimo, celokupna računarska oprema za rudarenje kriptovaluta bila je prikačena na strujni priključak koji je izveden u Čiča Dražinom spomen-domu za eventualne potrebe grada, na primer, radi javne rasvete i slično.

Sve to ukazuje da su prevaranti dobro znali da u Dražinom spomen-domu postoji takav priključak, na kom se ne evidentira potrošnja struje, pošto nema brojila.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading