STAFORD AGA SPASAO GAZDU Hrabri pas upucan prilikom oružanog napada u Novom Sadu!
Fejsbuk

Miloš M. je pogođen u desnu nogu, bukvalno na kućnom pragu, jer je na njega pucano u Molijerevoj ulici ispred broja 4, gde stanuje.

On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar KCV u Novom Sadu, gde je odmah operisan.

Milošev staford Aga pokušao je da odbrani svog vlasnika i nasrnuo je i ujeo jednog od napadača, koji je tada pucao u psa i ranio ga, ali je hrabri ljubimac, zahvaljujući intervenciji veterinara, uspeo da preživi.

Pucnjava se dogodila oko 6.30, kada je Miloš, kako se saznaje, izveo psa u šetnju. Rani jutarnji sati su, navodno, bili uobičajeno vreme kada je izvodio ljubimca u šetnju, što je njegovom napadaču očigledno bilo poznato. Ne isključuje se mogućnost da je nekoliko dana ranije bio pod "prismotrom", kako bi se tačno utvrdile njegove navike i kretanje tokom dana. Za napad je odabrano rano jutro, kada na ulici još nema mnogo ljudi.

Miloš M. je sa nekoliko hitaca pogođen u noge u trenutku dok se sa Agom nalazio na travnjaku kod parkinga u ovoj, inače, mirnoj ulici, u naselju Detelinara. Prema rečima stanara, čula su se tri ili četiri hica, a kada su pogledali kroz prozor videli su muškarca kako leži na ulici.

Prostrelne rane po nogama

MILOŠ M. je juče po prijemu u Urgentni centar KCV operisan i nalazi se i dalje na lečenju. Kako su naveli iz ove zdravstvene ustanove, on je primljen u hemoragičnom šoku sa teškim telesnim povredama.

- Ima prostrelne rane natkolenice i potkolenice - navela je pi-ar  služba KCV. - Posle reanimacionih postupaka i sprovedene dijagnostike, pacijent je operisan i u stabilnom je stanju na Odeljenju intenzivne terapije.

Ko je i zbog čega pucao u Miloša M., za koga se nezvanično saznaje da se povezuje sa navijačima FK Novi Sad, zasada nije poznato. Kako se nezvanično saznaje, u napadu su učestvovala dvojica muškaraca, koji su se kolima dovezla na Detelinaru, a automobil su parkirali u jednoj od obližnjih ulica. Navodno je jedan pucao, dok je drugi bio logistička podrška i vozio kola.

Ranjeni Novosađanin je odranije poznat policiji, a iza sebe ima tri osude. Iza rešetaka je, navodno, boravio 2017. i 2018. godine, a ima i četiri krivične prijave zbog nanošenja teških povreda, droge i nedozvoljenog držanja municije. Protiv njega su pisane i prekršajne prijave.

- Lično ne poznajem povređenog, ali sam ga viđao u kraju i znam da živi u našoj ulici, a sada se priča da navodno radi kao obezbeđenje, valjda u nekom lokalu - ispričao je juče jedan od stanara Molijerove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading